Pomoc,

Otázku položila: Katka177 29.5.2011 11:00

Prosím o nějaký tip, jak si posílit imunitu. já už jsem zoufala. Furt jím ovoce a zeleninu. piju i kefiry atd a ještě jím vit C v tabletach. Co začalo jaro já jsem furt nakřapaná, ryma atd. Loni jsem užívala 4měs antibiotika.... ale přes zimu jsem byla zdravá max rýma. Muže mi doktor třeba píchnout nějakou "vitamínovou" injekci? Nebo máte nějaké zkušenosti s wobenzymem? Nechce se mi utrácet tolik peněz když vám to nenechají ani vyzkoušet. a ješte podotknu že nejsem typ, kterej by si nechal kvuli módě nahatý ledviny atd...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahojky, zkus echinaceu nebo betaglukan, posilují imunitu velmi dobře, nebo firma GS dělá přípravek Imunostim s obsahem bakteriálních lysátů, určitě ti poradí v každé lékárně...Ale měla bys nejdřív vyloučit výskyt alergie. To co popisuješ, není totiž obrazem špatné imunity. Pokud jsi přes zimu, kdy je největší riziko nákazy a taky zápřah na imunitní systém, byla vesměs zdravá a měla maximálně rýmu, tak bych tipovala, že máš imunitu v pořádku. Nepíšeš, proč jsi užívala 4 měsíce ATB, je taky otázka jestli byly indikovány správně a nebralas je třeba zbytečně - i ATB tělo oslabí...Můžeš vyzkoušet nějaké tablety na alergii, je možné že přijde zlepšení...

  • A není to třeba alergie? Každý má projev alergie jiný, já si myslela, že mám angínu jak trám a ona podrážděná sliznice. Prý jsem to měla úplně fialové v krku a to je známka alergie. Ta rýma a ještě k tomu od jara by tomu taky nahrávala.
    Organismem taky pěkně zamávají atb. Já je brala jednou kvůli moč. cestám taky asi 3 měsíce, pak mi nasadili urovaxom a co je zánět močáku už nevím 6 let. Na horní cesty dýchací existuje bronchovaxom-prý je taky dobrý, pomáhá právě lidem, ktrerým se infekce vrací. Co výtěry? Jestli je to bakteriálního původu? Odběr krve? Vyšetření CRP-ukáže jestli se jedná o nějaký zánět a pak taky krevní obraz. Tam lze zase rozpoznat případnou alergii. Vitamíny třeba někdy nestačí. A těm umělým bych se v tomto období ovoce a zeleniny vyhýbala. ;) Dost často je to taky v hlavě. Nebýt nešťastný, ale myslet pozitivně na zlepšení stavu ;)

  • Mému manželovi pomáhá Actimel. Já si myslím, že je to blbost, ale on tomu věří a je fakt, že je na tom lépe... :) Kromě Actimelu užívá sem tam i Echinaceu, jak psala Nadulka.

  • ja byla jednu dobu porad na hromade,trvalo to leta. Pak mi jednou obvodak rekl at zkusim Wobenzim, tak jsem si ho koupila na mesic a po tom bylo mirne zlepseni,ale situace se vratila. Snazila jsem se jist zdrave, hodne zeleniny, ovoce, ryby, nemastne,......no a pak mi pritel koupil mega baleni wobenzimu-1000tablet myslim. Napalila jsem to ze zacatku 10 tablet 3xdenne, pak 3tablety denne a uzivala asi pul roku. Pak jsem to vysadila a zase za nejakou dobu douzivala tu pixli. Muzu rict, ze od te doby je mi mnohem lip a jemu dekuju,ze do me investoval, me samo bylo lito tech penez,ale ted uz bych nevahala a sla do toho znovu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist