Pomluvy

Otázku položila: Bývalá uživatelka #19756 16.11.2011 21:18

Holky, prosím Vás, jak řešíte pomluvy? Vím, že bych to asi měla nechat být... A možná bych to nechala plavat, kdyby se nejednalo o holku, se kterou jsem seděla 13 let v jedné lavici. Ano, byla spousta věcí, v čem jsme se neshodly, ale já jí přesto důvěřovala, někdy jsem se jí i s něčím svěřila (ale nebylo to nic nějak moc osobního). Teď jsem se dozvděla, že mě pomlouvá. Kdyby pomlouvala jenom mě, tak fajn, ať. Ale ona pomlouvá mou rodinu (třeba že se sestra tajně vdala a že jsme asi úplní blbci, když si myslíme, že to utajíme), mou kamarádku (je vysoká a ona jí říká "stožár" a další) a taky můj vztah s přítelem (sháněla jsem spolubydlící do bytu a ona rozhlašovala, jak tam přítele budu podvádět, a že se taky klidně může vsadit, že on podvádí mě - jezdí často pracovně pryč). Nejradši bych jí to řekla, ale nevím jak. Chtěla bych, aby se cítila trapně, aby jí byla hanba. Všichni ji vidí jako svatou, ona si na ni fakt hraje, a přitom je taková.... Brečela jsem, když jsem se to dozvěděla, bylo mi to strašně líto. Proto to nechci nechat být. Co byste dělaly na mém místě vy? Díky za každou radu, za každý názor. ;) A přeji Vám hezký zbytek večera. :))

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já bych se s ní sešla a pěkně z očí do očí si s ní promluvila, už jenom to jí dostane... Já bych jí řekla, že se mi nelíbí, co šíří za drby a kdyby na tom trvala, tak bych s ní ukončila kontakt a víc se nestarala... A ještě bych jí vmetla do obličeje, že je to jasný, že se přítelem podvádíte, že vám to tak vyhovuje...

  • Verousek8916.11.2011 22:17

    Jak se říká "boží mlýny melou pomalu, ale jistě." Já tyhle lidi vůbec nijak neřeším, samozřejmě každý člověk by to řešil jiným způsobem, ale já jsem taková, že na takovéto lidi z vysoka kašlu. Lidé, kteří jsou tvoji skuteční přátelé, tak o tobě vědí pravdu, i o tvé rodině a o ostatních věcech a ti, kteří tě neznají, tak to je jejich boj, jestli budou poslouchat pomluvy a věřit jim - takoví lidé jsou akorát hlupáci a můžeš se jim leda tak smát:) Jako nejlepší by bylo si s danou slečnou promluvit, promluvit jí do duše, vpálit jí to do ksichtu, udělat si z ní nějak srandu, třeba jí klidně i říct, že to, co říká, že je pravda a říct jí fakt nějakej opravdu nesmysl - ona to pak bude třeba rozhlašovat a když to ostatní lidé pochopí, tak se bude zesměšňovat sama... ale pokud ji chceš při tom nějak ztrapnit, tak by to chtělo vymyslet nějaký hlubší rozhovor anebo naplánovat nějakou akci. Pokud je to kamarádka, kterou třeba zveš i na nějaké party(nebo i nezveš, jen kvůli tomuhle bys to mohla udělat), tak je klidně možné tam pronést třeba nějaký hezký proslov typu toho, co o tobě někteří lidé rozhlašují (přičemž samozřejmě všichni budou chápat, nebo alespoň daná slečna, o co se jedná a komu je proslov určen) - udělat to takovou srandovní formou, ale zároveň danou slečnu náležitě zesměšnit, udělat z ní hlupáka. Myslím jako ukázat jí, že ona je hlupák, aby se nad svým chováním zamyslela, ale zároveň, že ty si z toho nic neděláš. Snad jsem to vysvětlila nějak srozumitelně. Ale určitě se tím netrap, takových lidí ve svým životě ještě potkáš! Nejhorší je srážka s blbcem :D - to bude platit snad celý život :)

  • petulinkaa1316.11.2011 22:24

    Na nic nečekej,jdi za ní a pěkně z očí do očí.Mě se tohle stát,tak to by holka rozdejchavala dlouho,kdo si vezme do pusy mě a nedejbože mojí rodinu - BUDE HODNE LITOVAT! tu už nemůžeš brát jako kamarádku....na druhou stranu když si z te dotycne pomluvy zacnes sama delat srandu a rikat to nahlas pred ni,dostanes ji taky! vim o čem mluvim :-) řeknu ti příklad - meli jsme v práci jednu vypočítavou mrchu,starala se o kazdyho,chtela lidi rozeštvat atd. atd. no a kazdej si to nechal libit,asi tak jednou ji nekdo rekl neco no a pak jsem se dozvedela,že o me šíří,že já spim v práci s jednim řidičem.Co jsem se to dozvědela,čekala jsem na ní až prijde do prace,jenze byla ten den mimo praci jinde,tak jsem zvedla telefon a dost ji toho od plic rekla, ona samozrejme zapirala,ze ona nic,že to začal šířit ten její ( delal v praci s nama) a ze ona neee a bla bla bla,proste to jeste svedla na nej a lezla mi do prdele,takže jen pres ten telefon co jsem ji rekla a s dodatkem,ze si na ni pockam v praci,se mi 14dni vyhejbala s tim,ze si vycihavala kdy odejdu,aby prisla na svuj flek,kdyz vedela,ze tam jsem,schovavala se v satne nebo kdekoliv jinde, rikali mi to i ostatni - a od ty doby jsem mela klid! a kdyz sel ten jeji ci ona kdyz uz se pak ukázala predemnou z dalky,tak jsem schvalne stylem,kdyz jsme jeste treba s tim dotycnym ridicem co jsem s nim mela uuudajne spat stali pobliz ji ci toho jejiho debila,tak jsem zacla hodne nahlas - ,,ty hele, my tady spolu stát nemuzeme a kecat,vždyt víš,že pak z toho spolu spíme" a tak podobne,meli jsme z toho i pak oba s tim ridicem prdel..kazdej vedel o ty holce ze je takova,pritom s tim ridicem jsme kamaradi uz 5 let co tam jezdi,jenze ona po nem jednou vyjela a on ji nechtel a ona to neunesla- zrejme,samozrejme ji nikdo neveril,ale já si na hlavu srat nenechala,takze napred utok a pak jsem to delala takhle,ta holka s tim svym dala do mesice vypoved! :-)

  • Sifa17.11.2011 7:43

    Ja měla podobnou ´´kamarádku´´ taky... už se spolu 8 let nebavíme a nechybí mi, když byla schopná po 12. letech být podrazačka jakou jsem nečekala..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist