Poloha ve které jste rodily?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #391931 17.3.2021 8:07

Chtěla bych se zeptat, jakou jste zvolili polohu při porodu. Nebo kterou jste měli a teď by jste to už neudělali a šli jinou cestou. Braly v porodnici ohled na to jak chcete rodit? Děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • stupidiack17.3.2021 9:23

    Rodila jsem třikrát, z toho ve dvou různých porodnicích.
    První porodnice byla menší, ale přišlo mi, že tam mají dost zastaralé metody a rutinní zákroky.
    Tam mě ani nenapadlo si něco diktovat, ostatně byl to můj první porod a nevěděla jsem, do čeho jdu.
    První porod tedy normálně na křesle.
    Druhý porod taky normálně na křesle, ale přístup nesrovnatelný (bez nástřihu, který byl u prvního porodu rutinní, s bondingem, který jsem u prvního porodu nezažila, ..).
    Třetí porod byl velmi rychlý, bylo mi navrhnuto, abych rodila v kleče, opřená o gymnastický míč, bude-li mi to příjemné, protože jsem si tím ulevovala v 1. době porodní.
    Takže nakonec se poslední dítko narodilo tak.
    Každý porod je jiný, výjimečný, ale ten poslední byl pro mě asi nejvíc pudový, přirozený, až "zvířecí". :-)

  • Zatim jsem rodila jen jednou, na boku na tom kresle ci co to tam meli :-D. Za me je hloupost se upinat na jednu polohu jeste pred porodem. Kazda zena to muze mit jinak, celkove i miminko ruznou velikosti i zpusobem jak jde ven... Vubec bych se byt tebou nezaobirala takovouto veci a jednala bych podle situace a toho jak to bude vhodne pri samotnem porodu u tebe. Jasne, informuj se jake jsou moznosti, ale ze bych si to naplanovala ze urcite chci rodit v klece a nejede pres to vlak, to ne.. situace to pak nemusi dovolovat a budes jeste ve zbytecnem stresu.

  • Poprvé mě vytáhly na kozu - ta poloha mi byla krajně nepříjemná a nikdy bych si ji nevybrala. Podruhé jsem rodila v jiné porodnici a sama jsem si vybrala polohu v jakémsi polodřepu s nataženou nohou. Bylo to instinktivní, jak mi bylo později řečeno - malý by asi jinak ani neprošel - byl velký a navíc šel ručičkou napřed. I když jsem to nevěděla, uvolňovala jsem mu cestu právě v tom místě, kde měl ruku vedle hlavy..

  • Rodila jsem zatím čtyřikrát, 2* v porodnici, 2* doma..V porodnici jsem se bohužel nikdy, ani s porodním plánem a v porodem v CAP, nesetkala s podporou porodit jinak, ale já sama jsem na tom tehdy vyloženě netrvala (teď už to vnímám jinak, po té když jsem vyloženě zažila na vlastní ten rozdíl, kdy m3 nenechali porodit na 4 a přecházela jsem na poslední chvíli ma lehátko)...Při všech čtyřech porodech mě to velmi táhlo na všechny 4 (klek). Dopadlo to ovšem tak, že jednou jsem rodila s přivázanýma nohama do praku, podruhé tedy bez přivázání, ale stejná poloha. Pokaždé to znamenalo ztrátu kontroly nad svým tělem (byl to vyloženě propad ve vnímání a navíc se mi vždy přitížilo) a řízené tlačení, pokaždé to též vyústilo v rozsáhlé poranění. Naštěstí jsem měla porody velmi lehké a měla dostatek sil děti v této poloze vytlačit a v tomto směru zádrhel nenastal.
    Každopádně ta zkušenost mě přesvědčila, že na to porodní lůžko už mě nikdo nikdy nedostane..Dakší 2 porody tedy proběhly v kleče na čtyřech a byl to neuvěřitelný rozdíl, proběhly bez poranění, aniž bych hráz připravovala nebo ji někdo chtánil, nemusela jsem nic přetlačovat (žádný nepříjemný pocit, že musím přetlačit překážku, který jsem musela překonávat na lůžku), stačilo nechat pracovat jen tělo, přesně vědělo, co má dělat..
    Ovšem právě má zkušenost z porodnice je pouze negativní, opravdu nejsem asertivní, obzvlášť při porodu..porodit jinak tam jistě jde, ale bohužel člověk musí mít štěstí jednak na lidi, stále to není nic automatického a automaticky podporováno, ba naopak, řekla bych...ale ne že by to nešlo, i když mě se to nepovedlo tam ustát...

  • U prvního porodu jsem si vybírat nemohla, klasika v polosedu. Syn mi vytlačit šel špatně, ale důvod byl ten, že mi ustoupily kontrakce a tlačila jsem z vlastní síly. PA mi říkala, že to bylo tím, že mě položili moc brzo (dr trvala na natočení monitoru na konci první doby porodní).
    Druhý porod s toutéž asistentkou, ale jiný primář. Vybrat jsem si mohla, byla jsem ale unavená a chtěla zase polosed. PA mi nabízela v kleče. Nakonec jsem si to rozmyslela a rodila v kleče a za mě ta poloha byla lepší. Malý byl na dvě kontrakce venku, tlačilo se mi mnohem líp, byla jsem úplně bez poranění.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 503 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist