Poloha při porodu

Otázku položila: Speedy61 8.6.2018 19:31

Ahoj,
v jakých pozicích jste rodilý a jak jste byly spokojené? Dali vám v porodnici vybrat? Na kurzu mě zaujala porodní stolička. Rodila jste některá na ní? Vybrala jsem si porodnici Milosrdných Bratří v Brně. Snad to bude jak říkali na kurzu a dají mi možnost zvolit si pozici.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • I moje porodnice dle přednášky jedné doktorky dává možnost volby. Můžu klasicky na křesle, na té stoličce nebo i na všech čtyřech. Uvidím, ta stolička nemusí být špatná. Švagrová v olomouci 2x rodila na boku a žeprý v pohodě. První jsem rodila na porodním lůžku, spíš v sedu než lehu, ale jak máš ty nohy tsky nahoře, tak nic moc, malého jsem porodila až na dost kontrakcí. Před tím, než jsem tsm lezla, tak mi sestra navrhla, at si podřepnu a zapřu se o tu kozu, ale nemohla jsem se nějak uvolnit...ted už vím o pár věcech, co chci jinak - polohu si sama zvolit podle aktuální situace. A mají tam stoličku jako fakt stoličku nebo takový ty trochu sofistikovanější "stoličky", že u tebe sedí i partner a můžeš se na té konstrukci i houpat?

  • V klasické, nechtěla jsem, ale na výběr mi moc nedali (hádat se s nima jsem jaksi nezvládla). Malej se narodil po hodině tlačení a nástřihu+trhnutí. Je třeba zohlednit i to, že byl velký, měl velikou hlavu a že já sama jsem vcelku tintítko - ale stejně myslím, že kdybych rodila např. v podřepu, tak to tak zlé být nemuselo.

  • Přestože porodnice na svých stránkách tvrdila, že dává možnost volby, v klíčovém okamžiku jsem byla natlačena do polohy na zádech. Poku bych si bývala mohla intuitivně vybrat, rodila bych na všech čtyřech.

  • janalab9.6.2018 3:08

    Rodila jsem tam druheho prcka a polohu nechala PA ciste na me, chtela jsem na ctyrech, na prodychavani lepsi, ale kdyz se to pak nehlo, doporucila mi PA skoro v sedu (polosedu) na koze a v ten moment zmena byla dobra volba. Na vedeni porodu si stezovat nemuzu, ale celou dobu tam se mnou byl partner, ten dost pomahal. PA vzdy prisla jen cca po pul hodine na kontrolu, ale tak to funguje ve vsech porodnicich, tak s tim jako prvorodicka pocitej.

  • terryk9.6.2018 7:44

    Kdybych si mohla vybrat, rodim v podrepu ve sprše :-) leč v naší porodnici tě prostě soupnou na kozu. Což mi přijde jako jediné minus, se kterým jsem se tam setkala. fakt je, že jsem neprotestovala, nějak nebyla síla, takže kdybych byla raznejsi, třeba bysme se domluvily na něčem jiném :-)

  • Já měla strach ze mě budou nutit rodit na zádech s nohama nahoře-Tak jak je to ve všech filmech. Bohudík už přišli na to že je to ta nejhorší poloha pro porod- porodní cesty nejsou otevřené, dítě tlačís směrem nahoru, prakticky vždy dojde v této poloze k poranění hráze, všechno špatně. Rodilo se tak hlavně protože je to nejlepší poloha pro dokrora-vsechno hezky vidí, což je sice fajn, ale ty následky...
    Naštěstí tak nemusíš rodit už skoro nikde, dost se to zlepšilo a i doktoři vidí že lepší je využít k porodu gravitaci-tedy rodit směrem dolů a ne tlačit nahoru... já rodila ve drepu, zavesena do manžela, bez poranění hráze a jsem za to šťastná, protože jsem ještě ten den seděla na zadku a porod byl můj nejlepší zážitek v životě. Kdybych mohla, rodila bych do vody, ale to bohužel u nás v porodnici nešlo.. ale jsou i takové porodnice v Čr

  • Holky, když už jsme u toho - a co dotepání pupečníku?

  • Já zkoušela v leže, na čtyřech... Ale nešlo. Nakonec jsem prcka porodila ve stoje, chlapa jsem držela okolo krku a tlačila ;-) Dr a pa mi ještě poděkovali, že takhle už dlouho dítě nerodily :-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist