Pokuta za nesplnění oznamovací povinnosti

Otázku položila: Anonymní uživatelka #236070 2.5.2017 20:47

Zdravím holky :) Může mi prosím někdo vysvětlit, jak je to se sankcemi za nesplnění oznamovací povinnosti u VZP? VŠ jsem ukončila k 19.4. a chci se zaevidovat na ÚP. Problém je v tom, že jsem ÚP ještě nenavštívila (až zítra), takže jsem prošvihla 8 dní na oznámení změny pojišťovně. Jak je to tedy s pokutou za prodlení, kde zjistím, že pojišťovně dlužím a také by mě zajímala výše pokuty, která mě čeká. Google mi moc nepomohl. Předem moooc děkuji a přeji hezký večer :))

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • sisterrys2.5.2017 21:13

    Na pojišťovnu bych zašla hned zítra i bez papíru od ÚP (nebo tma jít hned z ÚP, ale vzhledem k tomu, že tam je to na delší dobu, šla bych nejdřív na pojišťovnu) nebo tam aspoň zavolala a zjistila si co a jak. Třeba ti to prominou, pokud to není moc dní ;-) A teď mě tak napadá, není povinnost se hlásit na ÚP do 7 dní?

  • Já si už nejsem jistá, ale zdá se mi, že i když jsem státnicovala v květnu, tak buď jsem se nemusela hlásit do konce školního roku (30.6), nebo aspoň do konce měsíce, ve kterém jsem státnicovala.

  • jestli ti to pomůže, tak já státnicovala před 2 roky - den státnic jsem měla v květnu, takže až do konce června jsem byla krytá jako VŠ, na pracák jsem musela až v červenci. Takže pokud by se nic nezměnilo, tak bys byla krytá do konce května (v případě, že v dubnu probíhaly státnice)

  • Pojištění máš hrazené státem jak v dubnu, tak v květnu, a pojišťovna (teda aspoň ta moje - ZPMV) většinou nechce žádné peníze navíc, dokud dostane ten základ. Když jsem přecházela ze školy na pracák, nahlásit jsem to šla až za tři měsíce, a paní za přepážkou říkala, že je to jedno, že dokud jim chodí peníze, tak je jim jedno, jestli jim chodí od zaměstnavatele nebo od státu, a z jakého důvodu chodí od státu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist