Pokoj pro pulrocni dite

Otázku položila: Anonymní uživatelka #302869 2.3.2016 3:01

Ahojte maminky. Prosim ktera jste mela od narozeni nebo od jakeho mesice ditko ve svem pokoji ? S moznosti nemoci apod u nej samozřejme prespat. Rada bych pokoj pro dceru. Hlavne na hrani ale i na spinkáni. Dekuji za nazory.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • sisterrys2.3.2016 9:10

    Já bych to tak brzy tedy neudělala. Jednak mi to přijde nepraktické, jak už výše zmínili holky především to kojení. A jednak mi to nepřijde dobré ani z psychologického hlediska. Malé mimčo by podle mě mělo být co nejméně samo. Teď nemyslím, že by se mu měl celý den někdo věnovat, určitě je dobré ho vést k tomu, že si hraje samo, ale mělo by na dospělého vidět. Dítě si totiž do určitého věku myslí, že když máma odejde, že odešla na vždy, nedokáže pochopit, že se vrátí.

  • Přesně jak píše nicolletta....my jsme stěhovali syna do vlastního pokojíčku až v 17m, kdy už jsem v noci nekojila, byla bych neskutečně líná k němu v noci přecházet na kojení, takže mě víc vyhovovalo ho mít vedle sebe v postýlce v ložnici a kolikrát u kojení i společně usnout... ;-)

  • Me teda nepřijde normální dat od narozeni dite do vlastního pokoje a říkejte si co chcete, dite ma byt u mámy do toho roka, potom bych teprve zvážila ho tam dat, pokud by nebyl problém, dite hezky spalo atd... Me by teda nedalo ho nakojit a odejít i kdybych mela chuvicku i monitor a nějaký nesmysli ze dite je samostatné si nechte, ono se to později projeví ;-) a mínusujte si klidně to dite potřebuje cítit matčinu blízkost a ne byt samo v pokoji i kdybych tam chodila několikrát

  • já jsem zastánce miminka u maminky z mnoha důvodů, ale každý ať si to dělá jak chce. nicméně si myslím, že pokud je malá zvyklá být půl roku u vás, možná se nebude chtít stěhovat do vlastního už teď. záleží na dítěti. pokojík na hraní určitě udělejte a postupně ji tam můžeš učit spát přes den. určitě bych to ale nechala na ní kdy se bude chtít přestěhovat i na noc. vyzkoušela jsem si to na svých dětech a myslím si, že je to úplně nejlepší, nechat dětem volnost ať spí kde chcou. někdy mají období kdy se chcou víc mazlit a to chodí k nám do ložnice i v noci, ale pak zase příjde období kdy spí výhradně u sebe. pro mě je důležité aby věděly jak moc je máme rádi a že můžou kdykoliv přijít. každé dítě je jiné a jako máma určitě poznáš co je pro tu vaši nejlepší, jsi přece její máma;-) když ji dáš v noci do pokojíku, sama uvidíš jestli tam bude spokojená nebo bude chtít být u vás a podle toho bych se řídila:-)

  • Ahoj, udělejte si to tak, jak to bude vyhovovat vám. Já osobně tu zkušenost nemám, ale blízká kamarádka měla od narození pro syna jeho samostatný pokoj, který byl jen pro něj, ona sama tam nespávala, chodila za ním. Já nevím, jestli to bylo tím, ale malý jí spal od narození opravdu hezky, chodívala za ním max 2-3x za noc. Měla tam křeslo pohodlné, vždy v sedě nakojila a položila zpět do postýlky. Kojila rok a pul, malý je spokojené, štastné dítko, ted už jsou mu dva roky. Takže jestli to tak chete udělat, udělejte, pokud vám to nebude vyhovovat, vždy mužeš změnit a spát v pokoji s ním nebo jej přesunout k vám :)

  • Pokojíček má malá od narození. Ale postýlku má s námi v ložnici. V pokoji jí jen přebaluji nebo si tam spolu hrajeme. Spát tam bude až bude sama chtít, nebo jí nebude stačit postýlka (další postel do ložnice nenacpu). Ale jelikož počítám s tím, že se dřív nebo později bude chtít "osamostatnit" a připadat si dospěle tak si užívám ty chvíle kdy je se mnou ráda. :-D

  • medulinek2.3.2016 7:04

    Dcera mela pokoj zhruba od mesice,v noci jsme za ni jen chodili kvuli kojeni.

  • Tak my máme syna 18 měsíců a ještě dlouho s námi asi spát bude. Spinká ve své postýlce vedle naší a ještě pořád nad ránem vstává na mlíko, navíc mám strach, že kdyby mu nebylo dobře, kašlal by, nebo zvracel, tak bych ho neslyšela..každopádně je to každého věc, musí to vyhovovat rodiči i dítěti a jsou prostě děti, které se ve společné ložnici budí 10x za noc a ve vlastní 2x..Stejně tak některé děti spí do 5 let u rodičů v posteli a některé od narození ve své posteli..Rozhodně bych si netroufla tady někoho odsuzovat a poučovat za to, že má jiný názor! To je narážka na jednu maminku zde, která má pocit, že ví všechno nejlépe a ještě se schová za anonym!

  • zrzka0072.3.2016 12:53

    Dcera měla pokojíček připraven ještě než se narodila a do jejích 4 měsíců jsme spali všichni společně. Ve 4 měsících jsme se s manželem přestěhovali do jiné místnosti, ale bylo to také tím, že dcera spala celou noc, a byla na UM a spíše jsme ji rušili, když jsme šli spát. Občas se v noci vzbudí, ale stačí dát dudlík a spí dál. Navíc máme zapnutou chůvičku a kdykoliv malá zakňourá jsem hned vzhůru.:-)

  • Ahoj, první dcerka byla sama od 9 měsíců. Jakmile jsem se od ni odstěhovala, začala spat celou noc. Proste jsem ji rusila. Dítě do cca 6 měsíců nechápe, že maminka existuje, i když ji nevidí. Takže dříve než v pul roce bych toto nedělala. Druha dcerka je sama od půl roku, budí se stále. Ještě nejí tolik příkrmů přes den, tak má hlad. Po prvním kojení už zůstávám u ní. Jinak na první dcerce to určite nezanechalo negativní následky. Naopak, je krasne vyspinkana a díky tomu v pohodě, usmevava celý den. Vztah mezi námi to opravdu nenarusilo. Osobne mohu jedině doporučit. Vzdy jde o to, aby to vyhovovalo mamince i děťátku. Respektive v první řadě děťátku, pak mamince ;-)

  • kristyrychla30.9.2022 14:35

    Za mě by určitě už v takto mladém věku neměly v pokoji chybět https://www.luceda.cz/detske-zabrany-pupyhou/ dětské zábrany. Já vím že v tom věku nemůže dítě ani ležet, natož chodit, ale určitě je lepší když bude mít od útlého věku zafixované že se tam nemají ani nachomýtat..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist