Pojišťovna

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25351 24.2.2011 22:32

Jsem u oborové zdravotní pojišťovny 207, manžel má průmyslovou 205. Plánujeme to kvůli miminku co nejdřív sjednotit. Máte holky doporučení, ke které se přihlásit ? Jaké máte zkušenosti ?

Děkuju

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nemusíte nic sjednocovat, každý může být u jiné. Dítě jde automaticky s pojišťovou s matky. ;)

  • ahoj, já i manžel méme VOZP...a jsem hrozně spokojena, proplaci plno veci, napr. 300Kč ročně na plavecký bazen, 350Kč např. sauna, proplácí i bowling, squash, aerobic...plavaní s miminky...no prostě plno výhod a jeste se mi nestalo, ze by nejaky doktor s VOZP nemel smlouvu.

  • Z mé zkušenosti v zdravotnictví jsem se setkala s tím, že 207 nabízela nejvíc výhod rodinám. Ale není nutností si sjednocovat pojišťovnu, jen se doporučuje, aby dítě mělo stejnou pojišťovnu jako matka.

  • Já jsem u OZP - mimi automaticky taky. OZP Ti jako novopečené mamince proplatí 1000 CZK určité věci (viz jejich stránky). Pokud jsou u OZP oba rodiče, tak Ti proplatí 1500 CZK.

  • jsem u 205 i s dítětem a ještě jsme nikde žádný problém nezaznamenali, zatím byla všude nasmlouvaná

  • Taky jsem chtěla, aby se manžel přehlásil k mé pojišťovně, abychom mohli čerpat víc balíčků. Ale vzhledem k tomu, že už pojišťovny nic nedávají (jo, 200 Kč pro těhotné a kojící), tak se asi přehlašovat nebude... Jo dřív to bylo jinak... To byl balíček pro ženy, pro těhotné, pro dítě, pro kojence, pro rodinu...

  • Já jsem kdysi navedla manžela do pojištóvny ministerstva vnitra-tam nejvíce výhod-pro děti bylo, když tam byla celá rodina, jinak takřka nic...a teď mi vyčítá, že jsem ho tam nechala samotného a zdrhla s dětma k průmyslové pojišťovně-má tam docela dost výhod-stejně jako kdysi měla ministerstva vnitra-ta vše zrušila...Jinak ono se to také liší kraj od kraje, hlavně koukat, aby dr. měly s onou pojišt´ovnou smlouvy...

  • My jsme všichni u 211, ministr. vnitra. Pravda je, že dřív pojišťovny dost připlácely na spoustu věcí. Nevím, jak u jiných poj., ale u vnitra byla podmínka, aby tam byli rodiče i dítě. Teď už se pojišťovny moc nepředávají, tak bych se rozhodla spíš podle toho, s jakou poj. má který lékař smlouvu. My u 211 zůstáváme hlavně kvůli stomatologovi a ortopedovi.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist