Pohlaví po porodu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #42251 9.9.2011 18:45

Dobrý den, jsem 2 měsíce po porodu a zatím jsem neprovozovala sex. Byla jsem kvůli dítěti nad 4 kg dost nastřižená. Měla jsem příznaky vyhřeznutí spodních orgánů (povolené svěrače, hemeroid v končníku) - dnes už je to o něco málo lepší. Díky tomu jsem se na své pohlaví bála po porodu dva týdny sáhnout, natož se podívat - až včera jsem se odvážila a jsem v šoku. Díky jizvě je oblast poševního vchodu nesymetrická a mezi velkýma pyskama je jakoby vyhřezlá tkáň ven, takže ani nedovírají k sobě, jako dřív. Zajímalo by mě, jestli je to otok, který se ještě nějak zlepší k původnímu stavu. Nebo to už tak zůstane ? Mám díky tomu pořád blok vůči sexu, co se týče reakce manžela a bolesti při styku. U gyn. jsem ještě nebyla. Díky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tys nebyla na kontrole po šestinedělí ?

  • Neboj, ještě se to zlepší a stáhne (jen už to asi nikdy samo o sobě nebude takové jako před tím - to nemám ani já a měla jsem porod pohodový). Ale pokud nebudeš i pak spokojená, určitě to půjde řešit plastikou.

  • Určitě ti lékař řekne zdali je vše tak jak má být v uvozovkách.Asi žádná znás nebude tak jak před tím.Taky když kouknu tak je kačka přeci je jiná.A po porodu jizva než se pořádně zhojila,byla nateklá a nepěkná.Kord když si byla moc potrhaná.Aby ne tak velké mimi.Ale časem se vše zatáhne,přestane bolet a i ty obavy ze sexu zmizí.

  • sigiska10.9.2011 6:55

    Marleene už jsem to tu psala několikrát, taky jsem byla hodně nastřižená kvůli tomu, že malou brali kleštěmi. Jsem 10 měsíc od porodu a spodek mám neustále jako větračku. Byla jsem i u dr. který se zabývá touhle plastikou, mám velký jizvy jak dovnitř pochvy, tak i konečníku. Stehy okolo poš. vchodu mi popraskaly, takže mi musel ještě přestřihávat nějakou uzdičku a teďky to mám jak jámu lvovou. Sex provozujeme normálně, ale některé polohy jsou prostě tabu. Plastika je možná buď rok po porodu s tím, že neplánuješ druhé dítko, nebo až po druhém miminku. Tak držím palečky ať se Ti to dobře zhojí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist