Podávání čaje při kojení

Otázku položila: Bývalá uživatelka #38507 14.2.2012 15:52

ahojky holky potrebovala bych se informovat na to ze sem slysela ze u novorozencu se ma kojit ale i podavat caj,tak by me jen zajimalo co je na tom pravdy :-):-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, já mám chlapečka narozeného 30.6. takže jsme měli léto před sebou a malého jsem prvních 6m jen kojila, žádné pití jsem mu nedávala. Je tedy pravda, že jsem ho v pařáku přikládala k prsu častěji, ale stačilo to...;-)

  • Martasek8914.2.2012 16:00

    Většinou se píše, že se čaj nemá dávat do půl roku, že to není potřeba, vše zažene mlíčko. Já dávala čajík tak od měsíce, malá trpěla na prdíky a ničemu čaj neuškodil, ani neovlivnil kojení.

  • Pokud je dítě kojené nebo plně na UM, tak to stačí a čaj se dávat nemusí, jedině doporučovali, že když jsou vedra podat trochu převařené vody. Jina ze začátku kojení je přední mlíčko to je na uhašení žízně a pak se mu teprve spustí to tučnější na utišení hladu. Já začala podávat tekutiny až s příkrmy, aini ted mi toho moc nevypije. Jinak měli jsme srpnový mimčo a byly vedra a nic nepotřeboval.

  • V tomhle počasí blbost, jedno dítě jsem měla na UM, druhé plně kojené a žízeň nemělo ani jedno a takhle v zimě už vůbec ne, v létě se přidává jen převařená voda po lžičkách. Za mě čaj ne, oba ho dostali až s příkrmy a čůrali krásně, MM se navíc dělí na přední řídké mlíčko-na žízeň a zadní husté mlíčko-na hlad, když má dítě žízeň, řekne si o kojení, ale vypije hlavně to řídké...prostě i teď v 15měsících toho kojeného, když jsme někde pryč a zapomenu pití, klidně nakojím a je spokojený...a ten na UM, vypije přesně tolik vody, kolik má v denní dávce a přemíra ttekutin je škodlivá a při nadměrném příjmu vody může i člověk zemřít, prostě čaj není potřeba, pokud hezky čůrá, žízeň nemá

  • Ahojky. Mlíčko je hlavně pro miminko strava. Malá si furt cucala prsty a slintala (vypadalo to jako by jí rostli zoubky, ale nerostli) a hlavně pořád chtěla prso tak sem jí ve třech týdnech koupila čaj v lékarně který byl od dvou týdnů a byl svatej klid :-) dr. mi řekla právě to že jí mlíčko nestačí a kor když je třeba teplo a říkala že by stačila klidně i převařená voda, ale to se mi zdálo takoví suchý 8-.

  • Nám pediatr říkal, že když jsme byli malí, že se to dělalo, ale dneska že do 6 mesíců plně kojené dítě jiné tekutiny nepotřebuje. Možná max. v létě, když jsou extrémní vedra. Jinak ne.

  • Jilkova419.9.2021 1:18

    Holky jaký čaj máte vyzkoušený, že je opravdu dobrý při kojení? k udržení laktace?

  • Domaskova24.9.2021 2:13

    Nikdy jsem si nemyslela, že tohle budu někdy nějak řešit, ale od té doby co jsem byla těhotná, tak jsem začala hodně číst. Proto jsem si vybrala při kojení přírodní čaj pro podporu laktace a s kojením nemám vůbec problém.

  • Jilkova427.9.2021 1:46

    Mohu se zeptat, jaký čaj si tedy kupujete?

  • Domaskova29.9.2021 23:34

    Kupuji si čaj pro podporu laktace https://www.litlolo.cz/caj-pro-kojici-maminky-30-gr-e101551.htm od Litlolo. Kupuji si tam více přírodních přípravků, mají tam opravdu kvalitní zboží.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 535 odpovědí a 409 722 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist