Podání přihlášky na VŠ a následná platba

Otázku položila: Bývalá uživatelka #32543 31.3.2012 16:57

Omlouvám se, je to úplně mimo témata, ale prosím Vás, jak je to s platbou podané přihlášky? Konkrétně myslím VŠE v Praze. Na internetových stránkách mají:
Termín otevření aplikace elektronické přihlášky: 1. dubna 2012
Termín odevdání přihlášky: 31. května 2012
Musím do 31. května přihlášku i zaplatit? Protože níže je, že: Uchazeč je považován za přihlášeného v okamžiku, kdy je na uvedený účet školy připsána předepsaná částka poplatku zaslaná s příslušným variabilním symbolem. , ale žádné uvedené datum zde není. Nevím, jak to chodí přímo na VŠE, ale na některých školách se podávají elektronické přihlášky, které se pak stejně musí vytisknout a odeslat poštou s potvrzením o zaplacení. Je to tak i u VŠE?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • dzusinka31.3.2012 17:19

    Podívej se přímo na stránky VŠE, nejenom do toho formuláře. Tam by mělo být něco jako informace k přijímacímu řízení.

  • Určitě to musíš zaplatit do konce května, jinak by ti přihlášku nevzali... Já poslala přihlášku doporučeně a ten den jsem to šla i zaplatit. Radši. :-)

  • Verousek8931.3.2012 21:17

    Já když podávala přihlášku, tak jsem ji podala elektronicky, pak jsem ji vytiskla, podepsala, nechala potvrdit známky ze školy a k přihlášce připojila doklad o zaplacení. To vše jsem poslala na školu. Myslím si, že takhle to má většina škol, protože elektronickou přihlášku těžko podepíšeš... Ale samozřejmě každá škola si stanoví svá vlastní pravidla. A jestli mají termín do 31. května, tak do té doby to musíš i zaplatit (pokud to nemají uvedeno jinak).

  • Já když se hlásila na VŠE, tak jsem jí prostě zaplatila do uvedeného data (čím dřív to uděláš, tím líp). Ale poštou jsem nic neposílala.. myslím, že by ti měli napsat mail, že jim ty prachy přišly, nebo alespoň v těch el. přihláškách by to mělo být nějak vidět.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 738 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist