Podani ATB 2.5 letemu dítěti

Otázku položila: Bývalá uživatelka #115449 4.6.2018 6:02

Dobré rano. Včera jsem byla na pohotovosti s dcerou, protože 20.5. A 23.5. Měla klište. Předevčírem se ji udelal flek a otok jako po kousnutí něčím, tak jsem radeji jela. Dostala ATB po 8h bud polknout nebo rozpustit v trosce vody a vypit. Coz oboji je boj. K tomu ted v 5 rano sem zjistila teplotu/horečku (každý teploměr říká neco jineho) podala jsem tedy paralen cipek. A v 11 jedem k pediatrovi. Jak podávate ATB? Teď rano část vyzvracela.. :( ATB ma poprvé. Jo a ještě máme davat 1/4 dithiadenu.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • My dávali ATB vždy v sirupu bohužel je dcera měla každou zimu takže uz 3krat, měla s nějakou příchutí takže byly sladké a dala sem jí to do stříkačky a ona každý den nadšeně čekala že dostane mňamku takže ji chutnaly, měla to jako dobrotu která ji pomuze

  • V tomhle věku už jsem se s malou dokázala domluvit. Vysvetlila ji, že to je lék,, aby ji bylo dobre. Dávala jsem jí to do stríkačky od Panadol sirupu. Někdy jsme se domluvily třeba na dobrutce po sněžení ATB.
    Syn v roce ATB odmítal,, domluvit se neslo. dávala jsem tak, že jsem ho zalehla, palcem a ukazováčkem zmáčkla tvářičky a natlačila to do něj nasilim:-(

  • terryk4.6.2018 7:24

    Jak píše urbiek, v tomhle věku už se s dítětem dá domluvit. Malej dostal atb na boreliózu tuším ve dvou a čtvrt letech. Takže nás čekalo 21 dní boje. První tři to skutečně boj byl, dávala jsem mu ten sirup do stříkačky od nurofenu, pokaždé vysvětlovala, že je moc důležitý, aby lék spolkl, že jinak dostane moc ošklivou nemoca mohlo bysme lumpacit. A že když to zmakne, dostane za to dostane čokoládu, když bude chtít, nebo jinou věc, atd. Zpočátku se celkem bránil, ale lék nakonec vždycky spolkl, byť jsem ho musela zalehnout, po třech dnech už si dávku vyžadoval sám, líbilo se mu, že ji může zapít pitickem :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist