Pochybnosti o našem vztahu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #37502 19.11.2011 12:47

Ahoj holky, mám problémek. Chodím s klukem (přes měsíc), ale on je o 5 let starší (já mám 16, on 21), v tom problém není, ale moc často se nevidíme. A poslední týden o tom našem vztahu pochybuji. Pořád o tom přemýšlím, co mám dělat dál. Prostě nevidím ho často a mám takové myšlenky, zda ten vztah má cenu, že na to nejsem asi připravená, jak si myslím, že prostě nejsem svobodná a že mi flirtování chybí. Prostě jsem taková poslední dobou bez nálady, smutná. Jenže on je takový co se týče naše vztahu, že už promýšlí budoucnost, že se těší na společné prázdniny, že by mi nikdy neublížil a tak a já prostě nevím jak dál. Nechci mu ublížit, ale tahle nechci žít. Nechci přemýšlet, zda to má cenu nebo ne. Nevíte, jak dál?
Díky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tohle si musíš rozhodnout sama... Zda-li je ti přednější, že si budeš moct dělat cokoliv bez ohledu na někoho, budeš si moci chodit, kam chceš, s kým chceš, budeš moct flirtovat a užívat si. A nebo zda-li budeš mít radši po boku něhoko, kdo tě očividně miluje a do budoucna s tebou počítá, s kým budeš zažívat šťastné a ty horší chvíle, kdo bude tvůj život obohacovat a ukazovat ti nové obzory.

    Řeknu ti to takto - ono všechno má svoje pro a proti. :)) Já jsem třeba v 15 nevěděla, co chci, a někdy to nevím ani teď. :) Ale vím, že přítele miluji nade všechno na světě a že chci být s ním, on je moje jistota. Pokud něco takového necítíš, a nejsi si jím jistá, potom ho možná nech jít a hledat štěstí jinde, ale pozor - co když to všechno přijde a časem si uvědomíš, že on byl ten pravý a bude ti to líto, že kvůli povrchnímu flirtování sis ho nechala proklouznout mezi prsty?

    No asi jsem ti moc neporadila. :)) Já ti tady říkám jen "možná, kdyby"... Ale je ty víš, jak to mezi vámi je, co se ti na něm líbí a co ne, co ty bys chtěla. Jestli si chceš užívat, tak si užívej - ale to nemůžeš být zadaná, protože bys mu ublížila. Ale ruku na srdce - jak dlouho tě bude bavit užívat si? Ono je fajn jít na zábavu a nechat se okukovat klukama, flirtovat... Ale nebudeš časem toužit po něčem... víc? Mít někoho, kdo by tě měl rád za každé situace, kdo by tě vyslechnul kdykoliv, kdo by tě umě rozesmát a naopak dojmout...

    Pokud nejsi šťastná tak, jak si myslíš, že bys mohla, tak hledej štěstí jinde no... :) Já jsem od 15 let toužila po jednom klukovi, takže já si chtěla užívat s ním. :D Naštěstí se mi to splnilo a už 3 roky je můj - ze začátku jsem na něm byla hodně závislá, ale teď už jsem si svou určitou "nezávislost" vytvořila, takže já mám i jakousi svobodu, ale mám se ke komu vrátit. A ta jistota je nádherná. :))

    Taky aby sis neužívala moc... oni si to pak kluci řeknou, a "lehké" holky si pak vezmou max. na večer, ale do života... Neříkám, že to děláš, to určitě ne. :) Ale vím, jak spousta holek dopadla... Takže taková osobní zkušenost. :))

    No to jsem se rozepsala. :) Takhle bych tu mohla diskutovat do aleluja. :))

    Každopádně ti držím pěsti, ať jsi šťastná tak, jak si přeješ. ;)

  • Verousek8919.11.2011 14:59

    Já se v 16 letech bavila, tak jak říkáš ty, líbilo se mi se bavit, být nezávislá, flirtovat, mít spoustu kamarádů a jen tak si s nima zajít na diskotéku. Líbilo se mi to. V 18 jsem se dala dohromady s mým současným přítelem a tím se mi život "usadil," žijeme takový ten klasický dospělý život - práce, škola, domácnost. Takový ten stereotyp, na jednu stranu si říkám, že jsem šťastná, mám svoji jistotu, ale občas se mi po té diskotéce zasteskne. Ty sama se musíš rozhodnout, co bys chtěla radši. Jde vidět, že ty a tvůj přítel jste každý na jiné úrovni, každý chce něco jiného. Pokud ty chceš tu svoji nezávislost, tak bys příteli mohla ubližovat. Ale na druhou stranu, když budeš dělat, co chce on, tak tě to bude třeba trápit. Ty sama si musíš říct, co vlastně chceš :)

  • Tak zalezi jak to ve vztahu mate. Jestli ti bere tu tvoji svobodu, ze se nemuzes jit nekam pobavit sama se svejma kamaradkama, tak je to asi blby. A ja kdyz nekam jdeme s holkama, tak tam jsou i jini kluci a znami, tak se s nima bavime, povidame atd. Vsechno v ramci slusnyho chovani, ale to flirtovani k tomu proste patri. Zalezi teda co kdo povazuje za flirt a jak se k tomu partner stavi... Me kdyby muj kluk "nedovoloval" jit se nekam bavit i bez nej nebo kdyby "zarlil" na moje kamarady-kluky, kterejch mam vic nez holek (s klukama se proste bavi a obecna vychazi lip nez s holkama), tak bych to s nim skoncila pekne rychle. Ale psalas, ze jste spolu teprav mesic, tak bych jeste nejakej cas vyckala. Treba mas jen nejakou "podzimni naladu", coz je za tohodle pocasi bezny. Jestli by ses ve vztahu "dusila", tak to nema cenu a skoncila bych to na tvym miste. Na druhou stranu za ten 1 mesic se vztah nejak extra nevyvine.

  • Ahoj, mně přijde docela normální, že se v 16 ještě nechceš vázat. Pak by ale bylo fér se s ním rozejít, zejména kvůli němu, aby se zbytečně neangažoval tam, kde se s ním na stálo nepočítá. Pokud to zvládne, možná můžete být kamarádi.
    Myslím, že až potkáš toho pravého, prostě to poznáš, protože na flirtování s ostatníma ani nepomyslíš a budeš chtít být jen s ním. A je úplně jedno, jestli Ti bude 16, 18 nebo 30.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist