Po dětském olejíčku mi zapáchá oblečení a nejde se toho zbavit

Otázku položila: Anonymní uživatelka #333987 11.8.2020 12:21

Ahoj, mám dotaz. Malou mažu dětským olejíčkem a když mi došlo tělové mléko, tak jsem se ním namazala i já. Nemyslím si, že bych ho nenechávala vstřebat nebo si ho dávala až moc. Nicméně pyžamka uplně zapáchají, a moje taky. Nejdříve jsem přemýšlela, čím to je, ale pravděpodobně fakt tím olejem. I manžel si myslí, že je to jakoby žluknutí nebo co. A jak je to ve skříni, tak od jednoho načuchlo další a další a další.. ted to všechno už podruhé peru v pračce, ale vážně nevím, jestli se ten zápach podaří zlikvidovat.
Máte někdo zkušenosti? Nerada bych půlku skříně vyházela, zas kdovíjak bohatí nejsme. Děkuju :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • stupidiack11.8.2020 12:42

    Je možné, že olej žluknul, to už tak bývá. Ale nemyslím si, že bys musela hned oblečení vyhazovat. Vyper to, dej aviváž a mělo by to zmizet. :-) Když ne, vyper znovu, ale určitě bych kvůli tomu oblečení nevyhazovala. :-)

  • Eika11.8.2020 19:06

    Určitě nevyhazujte! :) Mně se stalo, že jsem po pár letech vytáhla bodíčka po malém a byla žlutá a to i přesto, že jsem je předtím vyprala (a to máchám třikrát).
    Hledala jsem na netu a našla sůl na skvrny Ulrich https://www.majka-shop.cz/ulrich-sul-na-skvrny/. Zabralo to, namočila jsem to nasypala sůl nechala nějakou dobu působit a pak vyprala. Pak ještě prala v normálním dětském prášku (gelu). Skvrny zmizely a nebylo to ani cítit.

  • lulatko11.8.2020 22:16

    Namydlit fest jelenem a namocit do horke vody se soli na prani, nechat nekolik hodin pusobit (nejlepe v zakryte nadobe, aby to vydrzelo co nejdele horke), pak jenom rucne vyzdimat a vyprat s beznym praskem nejlepe na 60C. Bavlna (i barevna) to ustoji urcite, s pripadnymi umelinami nemam zkusenost.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 184 otázek, kterým se dostalo 271 424 odpovědí a 409 657 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist