Plenky - co nejmene chemie

Otázku položila: Bývalá uživatelka #150146 13.4.2018 7:28

Ahoj holky chci vas poprosit o zkusenosti s plenkama (jednorazy) Chci sice latkovat, ale ze zacatku a pak chvili na noc nes se zzijeme budeme na jednorazu. A tak nastava otazka - ktery? Kamaradky mi doporucovali bella happy a lupilu z lidlu (pomer cena vykon). Vim ze dm dela primo eko radu, ale neznam zkusenosti a cena uz je dosti vysoka. Dekuju za zkusenosti :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ja mam Dada a jsou super...kvalita srovnatelna s pampers (nez se tak hrozne zhorsily) a cena polovicni

  • Tak posilam seznam vhodnych relativne netoxickych plen.
    (Klasicke z obchodu jsou igelitove, lidl tez, moc nam nesedely. Obecne si maminky dost chvali babylove z DM, i nam sedeli na dlouhou zizalu, ale jako vsechny jsou napuštěné toxiny, bělené chlorem, toxické savé jádro a další “nádhery”, navíc se v přírodě rozkládají 400 let. My používáme baby charm (dobra cena a super sedi) nebo ty z DM, snesou sice menší nálože, ale já ten igelitový pytel na te prcce nemužu videt.
    Zde je ten seznam, ktery schvaluji ne netoxicke skupince na FB s komentarem:
    Bambo Nature (částečně biologicky rozložitelné, obsahují dost “plastu” v porovnání s jinými https://bamboekopleny.cz/content/slozeni-detskych-plenek-bambo-nature-7
    Naty (více než z poloviny bio rozložitelné)
    Nappynat (plně biologicky rozložitelné po odstranění lepítek)
    Moltex (cca 50% biologicky rozložitelné, pozor Tea tree přidáno do absorbčního gelu)
    Seventh Generation (částečně biologicky rozložitelné)
    Info úplně na konci https://www.seventhgeneration.com/ingredients#ingredients-for-nid-156
    DM Nature bych brala jen jako poslední záchranu, nedávno změnili složení k horšímu, bohužel.
    Kolorky - jsou nebělené, opět částečně rozložitelné. Nemají vnější plášť z organického materiálu a mají nějaký Aloe proužek u kterého mlží ohledně složení.
    Bio Babby (z 50% biologicky rozložitelné)
    Lillydoo, Německé, v ČR asi jen zde, odkaz na konverzaci a složení
    Baby charm - certifikát ECF (neběleno elementárním chlorem, ale sloučeninou chloru, tedy nejsou bělené peroxidem)
    Mon Peri - certifikát ECF (neběleno elementárním chlorem, ale sloučeninou chloru, tedy nejsou bělené peroxidem), 70% rozložitelná, NELÍBÍ se mi aloe proužek a ropný derivát ve složení
    Beaming Baby 65-75% biologicky odbouratelné, nebělené chlorem, dotyková vrstva bavlna a kukuřičný škrob. Populární průkopník eko plen v Británii.

  • Ahoj, cena eko dm az tak vysoka neni, naopak, ale plenky nejsou zadna sláva, jsou myslím akorát nebelene,ae možná už změnili recepturu. Během dneška ti sem hodim vyjadreni k tem lepším jednorazum ;-)

  • Tak co jsem nastudovala tak dm eko řada je naopak jedna z těch nejlevnějších variant eko plen, ale kvalitou horší. Nějak nedávno změnili složení a některé děti na ně špatně reagují.8-.

  • Veronika3213.4.2018 7:54

    Já jsem spokojená s Monperi, je to česká firma, vyráží eko pleny, cenově jsou taky přijatelné
    Jinak u dcerky jsem vyzkoušela jak Bella Heppy tak i Lupilu z Lidlu, po obouch se osypala. Teď na syna používám Monperi. Kamarádka co látkuje taktéž používá Monperi. Z internetových stránek si lze objednat i vzorečky

  • A ja nekde cetla ze Kolorki jsou fajn. Nemate nekdo zkusenost?

  • Jestli mohu poradit, tak já bych zrovna látkovala hnedka od narození, i jsem to tak udělala, nanejvíš pořešit čas v porodnici, ale doma určitě. U takového nejmenšího miminka je velká spotřeba plen a kadí snad při-po každé m kojení, i v noci, takže se musí přebalovat i v noci. Prostě se zaběhnete rovnou s látkovkami, já to dala i s dvěma dětmi po sobě, obě v plenách a to jsem hrozně líná ;-) Pro novorozence se doporučují obyč čtvercové pleny, látkové pleny lépe pracují s velmi tekutou stoličkou, co mají-o proti jednorázovkám. Já třeba pleny nežehlila, takže mě to nestálo ani moc času :-D

  • hiuhi13.4.2018 11:25

    Ja nevim jak moc bez chemie, ale ja latkuju a kdyz jsem nekam na dyl nebo nekam jedem apod a na noc davam maly jednorazovku. Kupuju budto tesco pliny nebo Magics na mall.cz. Ty jsou podle me asi zatim nejlepsi co jsem zazila....

  • Též mám dada plenky jako zaplatilkova a jsem maximálně spokojená

  • petulinkaa1313.4.2018 12:28

    tak v jednorazovkach ta chemie je vsude,kdyz to neni jo eko,ale s temi zkusenosti nemam.U starsi jsem pouzivala na noc a cesty Pampers,jinak pleny Lidl,DM hlavne,Hyppy z Tety a nakonec jsme nej byli spokojeny s plenkami z Kauflandu.Nejhorsi byly smouly z Albertu,to si pamatuji.Ted u mladsi zkousim co sedne,Pampers ma na noc a pres den Tesco sovickove,Lupilu z Lidlu a Happy z Tety,jeste musim pro ty Kauflandacky jak se zmenily nebo nezmenily.Ani jedna dcera se mi po zadnych neosypala,Lidl se v kvalite zlepsil,driv byvaly ty vetsi tvrde a silene i rezali,to ted neni.Uvidime u jakych zustaneme,ale ze by vsechny co ted pouzivame vylozene staly za prd rict nemuzu ale jeste jsem ty nej u kterych zustaneme nevybrala :-D

  • Ja v porodnici a doma používala Muminky jsou krasne a vydržely i v noci sice taky dražší ale šlo to jinak latkujeme od narození.Jsem spokojená na noc používáme klasicke pleny je fakt,že ze začátku nám to trvalo než jsem se vše naučila ale teď super.Už přemýšlím že prejdu na ucici pleny jelikož malá si už začíná říkat a v létě bych ji chtěla pořádně naučit na záchod.

  • Já už nelátkuji,malej se měl vždy opruzeniny a to jsem dělala vše co sem měla,podle rad zde,emiminu.Nic nepomáhalo,max imazol a to jen na chvilku.Přebalovala sem co chvilku,umývala pouze vodou,sušilam tetra plenou ,nechala vytrat atd..takže jsem asi měsíc na pamperskách a dobrý,je to lepší ..Vše sem prodala protože další látkovat nechci.takže za mě super zelené pampers a tesko zelené pleny.Držím palce při výberu a slyšela sem že jsou super Dada.

  • Já používám plenky BabyCharm a naprostá spokoojenost, super cena i kvalita, nakupuji zde: https://www.plenylevne.cz/detske-pleny-baby-charm/ a také si nemůžu stěžovat. Rozhodně doporučuju.

  • Já osobně si teda myslím, že jednorázovým plenkám je lepší se vyhnout. Je pravda, že ty eko nejsou tak špatné, ale látkové plenky jsou podle mého názoru mnohem lepší a hlavně praktičtější. Kdybyste se náhodou nakonec rozhodla právě pro ty látkové, tak zkuste mrknout sem: https://www.obchod-latkovepleny.cz/ Tam jsem je kupovala já.

  • Karlina28.5.2022 19:33

    Já jsem spokojená pro syna od nejmenšího miminka s https://happy-cz.cz/cs_CZ/product/newborn-4. Mají výkroj na pupík, ukazatel.

  • umka29.5.2022 16:24

    Jaký ukazatel mají?

  • Karlina30.5.2022 17:57

    Indikátor, který ukáže, když je plena plná. Je to super do začátku, kdy se maminky ještě tak neorientují.

  • umka19.6.2022 21:53

    O tom jsem neslyšela? To jak funguje? Sestra čeká miminko a hledá vhodné plenky.

  • Karlina28.6.2022 21:03

    Je na plence takový proužek, který změní barvu, když je v plence tekutina. Tak maminka pozná, že je třeba ji vyměnit.

  • umka4.7.2022 18:06

    Tak to jsem nevěděla. Nebo spíše jsem to neviděla. Mají to i jiné?

  • Karlina10.7.2022 17:34

    Tak to netuším, ale myslím, že rozhodně kombinaci indikátor a výkroj na pupík žádné jiné nemají.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 507 odpovědí a 409 712 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist