Plavání kojenců

Otázku položila: Bývalá uživatelka #27011 19.4.2012 9:47

Ahoj, máte z tím zkušenosti? U nás je plavání kojenců v bazénu od 6ti měsíců, tam chceme chodit určitě, předtím se dá chodit do vany, to se koupe jen miminko a maminka ho drží a instruktorka pomáhá atd. nevím jestli jít i do té vany nebo počkat až na bazén. Je to obojí dost drahé, ale pokud to je k něčemu dobré, tak to zaplatím ráda.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • tak dobre je to ze se to dite zabavi, nekdy mu to pomuze na brisko a ma nejakou zmenu , ale ja bych to nehrotila, od toho pul roku bohate staci, mensi z toho absolutne nemaji rozum a je to trochu zbytecne .

  • ahoj s nejstarším jsem chodila od 6ti týdnů (do společného bazénu), ale pak kvůli vstupu a normám EU už to nešlo, takže se u nás také společně plave až od půl roku. Vaničky to nemáme, lze domluvit individuální kurz, ale je to drahé. Já teda už věděla jak na to, takže jsem malou od narození učila signál a hned v těch 5ti měsících (u nás se to obchazí, že dítě může začít chodit plavat cca v měsíci, kdy dovrší 6ti měsíců) už šla rovnou pod vodu, jinak se ty děti učí signál až v tom půl roce, naučí se ho, ale je asi lepší, když ho umí, není to nic těžkého provozovat.
    Já jsem to brala jako takové příjemné rozptýlení, ono s těmi malými dětmi toho moc dělat nejde, člověk se třeba seznámi i s dalšími maminkami. Také jsem si vždy při docházení na plavání zasportovala, prostě jsem měla důvod rozhýbávat pravidelně své tělo dlouhou procházkou-jen tak někam se mnohdy nedonutím (docházela jsem 7 km tam a 7 zpět). Nám přispěla docela dost pojišťovna, tak se podívej (mám českou průmyslovou).

    Kolem roka roka a půl jsme plavání ale vždy opustily, dětem se to nelíbilo, ale vrátili jsme se k tomu později, zda člověk chodí, či nechodí prostě ani moc nezávisí na pozdější schopnosti plavat, k vodě dítě může přijít i později, ale je to prostě příjemné, dítě se otužuje, trošku si zaposiluje, rozpohybuje střívka, po plavání děti hezky spí, ve vodě se odhlení :-) A pak to má i negativní stránky, některé děti mají citlibvou pokožku a jsou náchylné naopak něco chytit, někteří dr. to nemají rádi, ale já mám zatím jen tu pozitivní zkušenost.

  • My chodili od vaničky a ve vaničce s ním plavala jen instruktorka, ví co a jak a malému se to moc líbilo. Teď je mu skoro 18měsíců a plave jak ryba ve vodě:-))))))...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist