Plastová okna, ano nebo ne?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #228041 31.10.2018 19:26

Ahoj Womenky, mám trochu netradiční dotaz, ale zajímalo by mě, jak to máte u vás doma, vy co máte nově postaveno a nebo stavíte...
Jelikož docela koukáme na ekologii, tak s partnerem máme trošku dilema, jestli plastová okna a nebo dřevěná?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • zakewka31.10.2018 19:44

    Taky jsme resili a nakonec mame plast. Drevo bylo.podstatne drazsi, na to aby melo parametry co jsme chtely vyslo skoro 3x draz nez plast a navic mame vetsinu oken stresnich a tim bylo rozhodnuto..

  • OveckaVeru31.10.2018 20:14

    Mame taky plastove a nemuzeme si stezovat :) je to uplne o necem jinem. Akorat je potreba se naucit vetrat, hlavne v zime. :)

  • Dřevo je dřevo, o tom žádná. Moderní dřevěná okna jsou lepší než plastové, ale ta cena je vyrazne vyšší.
    Pokud bych se měla rozhodovat bez omezení rozpočtem, jdu do dřevěných.
    U plastových je výhodou nízká cena.

  • My stavíme a máme okna dřevěná. Manžel už jen proto, že je truhlář, je proti plastu.

  • Mame drevena okna od Vekry, ano bylo to drazsi. Ja jsem teda rozdil nepocitila, jsou hezci to ano, ale zase tak o moc to jiny neni. Ja byla zastance plastovych a manzel drevenych. Spis mam pocit, ze na udrzbu je to s nima horsi. Za me bych asi doporucila plast. Jen vetsina co dali nova okna do starych baraku maji problem s vlhkosti a plisni. Ale to taky zalezi na baraku. V novostavbe problem asi nebude.

  • Ja jen dodam, ze o drevena okna se musis starat, v pravidelnych intervalech natirat. Jinak za par let budou vypadat dost vyžile... Teď z hlavy nevim, zda se maji natirat každý rok, nebo za dyl...
    Jinak se daji pořídit jak kvalitní dřevěná, tak i plastová okna. Ale u obou je taky potřeba ohlidat spravnou montáž - parotěsné a paropropustné pásky apod.

  • Na baráku i bytu máme plastové :-)

  • Petrakim1.11.2018 12:04

    No pokud barák máte z Ytongu či jiných chemickych materiálu, tak je bezpredmetne dle mého soudu dávat dřevěná okna,protoze to je ekologie v neekologickem domě. Víc už bylo zmineno výše holkami.my máme plast,ale jsme byt.

  • Já jsem taky pro dřevěná okna. My je máme z https://www.jis.cz/drevena-okna/ a jsme s výběrem spokojeni. Ráda si za kvalitu připlatím. Okna jsou jednorázová investice a nevyplatí se na nich šetřit, protože když nejsou okna pěkná, není pak pěkný ani dům.

  • zoink26.2.2022 12:03

    Ahoj, za mě plastová. Dřevěná jsou krásná, o tom žádná, ale pořizovací cena je dost vysoká a no dnes i v tom plastu je tolik možností, že si určitě vybere každý. My máme okna v dekoru ořech, aby ladil s podlahou. Teď se ještě snažíme došetřit na designový krb https://rocal.cz/designove-krby , což je náš velký sen a máme dům hotový :-)

  • JanaK203.8.2022 21:50

    Při rekonstrukci jsme se s manželem rozhodovali mezi plastovými a hliníkovými okny, jelikož pro nás nebylo jednoduché se rozhodnout. Nakonec nám poradil kamarád stránky https://www.crpservice.cz/, na kterých se nám zalíbili hliníková okna, které jsme si objednali. K tomu jsem si ještě já vybrala zimní zahradu, se kterou souhlasil i můj manžel.

  • Co vím, tak třeba u starších domků prý plastová okna nejsou úplně vhodná, takže záleží co máte za domek. Jinak bych asi z plastových oken neměla strach. Taky jsme si je letos nechávali dělat a zatím spokojenost. Chtěli jsme je hlavně kvůli tomu, abychom ušetřili za topení. Ještě máme v plánu si pořídit tepelné čerpadlo. To ale asi až příští rok. Co se TČ týče, tak zatím se nám asi nejvíc zamlouvají tepelná čerpadla země-voda od https://mastertherm.cz/sortiment/tepelna-cerpadla-zeme-voda/

  • terinator1924.4.2023 21:27

    My jsme si plastová okna nechali udělat pár měsíců zpět a musím teda říct, že zatím jsem s nimi hodně spokojená. Předtím jsme tu měli klasická dřevěná a u nich byl už problém s tím, že okna pořádně nešla zavřít a některá ani netěsnila. To u plastových naštěstí nehrozí. Jen žaluzie nám u nich zatím chybí. Ty si nejspíš budeme muset dokoupit tady odtud - https://www.spravaoken.cz/zaluzie-na-miru/ a pak to bude komplet.

  • koliaska10523.8.2023 13:02

    Obojí má své výhody a nevýhody, ale já osobně bych asi dřevěná okna zpět nechtěla. Přijde mi, že plastová trochu lépe izolují, což člověk ocení hlavně přes zimu. My jsme si nová okna nechávali dělat minulý rok a s výsledkem jsem hodně spokojená. Jen stínění by to chtělo nějak dořešit. Hlavně v ložnici. Přemýšlím nad nějakými žaluziemi. Vůbec špatně nevypadají například látkové žaluzie plise - https://svetstineni.cz/latkove-zaluzie-plise.html Něco takového by bylo úplně ideální.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 491 odpovědí a 409 680 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist