Pláč u miminek

Otázku položila: Bývalá uživatelka #35934 22.8.2012 22:17

Ahoj holky,mám asi hloupou otázku.Máme doma dvouměsíční miminko a pokud nemá v pusince dudlík nebo zrovna nekojíme,tak stále pláče (no spíše křičí nebo řve).Má teda slabé chvilky,kdy je potichu nebo se s námi směje,ale vydrží jí to pár minut.Kamarádky mi všechny tvrdí,jak mají hodné děti,že jim nepláčou.Někdy si říkám,zda nedělám něco špatně.Malá trpí na prdíky,tak pláče také kvůli tomu,kope nožkama a mele ručičkama,a pak si trošku uprdne.Jak Vám plakaly Vaše děťátka?Doktor nám říkal,ať ji necháme,že si pomáhá právě při těch prdíkách a také si roztahuje plíce.

Odpovědi správkyň témat

  • Ahoj,
    asi tě svými slovy nepotěším. Můj názor je, že miminko vyžaduje kontakt s maminkou- u těch, které nejsou např. nošené na máminém těle se to projevuje tak, že se chtějí často kojit nebo dudlat( takže to není, že chce dudlík), chce tebe. Jsou děti, které vyžadují víc kontaktu a ty které trochu míň, nebo si prostě už zvykly na dudlík a nahrazuje jim mámu. Dudlík je prostě šidítko, kterým šálíš dítě, že jsi v jeho přítomnosti.
    Pan doktor je velký odborník soudě podle jeho slov o roztahování plic pláčem, to může říct snad už jen blbec. Je to neskutečný nesmysl. Ani si pláčem nepomáhá s prdíkama, to je další nesmysl. Miminko v prvních měsících prostě potřebuje svojí matku a to téměř 24 hodiny denně(ale jsou děti, které míň) , jedině tehdy je spokojené. je to přirozené. Miminko bylo 9 měsíců v bříšku a mělo neustálý kontakt, ten by měl pokračovat i dál.. toť moje rada..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • můj názor je takový - pokud miminko pláče, i třeba kvůli prdíkům, jediné, co ho zaručeně utiší je maminčina náruč.... tzn. non stop kontakt a ono to časem přejde.. pořídili jsme si manducu, takové nosítko vhodné i pro novorozence, neničí páteř... nosívala jsem jí v tom běžně doma, když jsem třeba myla nádobí, nebo vysávala, ona spinkala nebo jen odpočívala, ale neplakala... máme 4 měsíce a malá si vydrží s klidem hrát přes hodinu sama pod hrazdičkou, takže závisláček není a když vytahnu manducu, že půjdu jen narychlo do obchodu, tak se celá klepe, jak se těší, že si bude koukat po světě z bezpečného místa u mámy "v náručí" ;) jinak co bylo supr (my teda na prdíky netrpěli, malá si dovedla zatlačit bez pláče), že v manduce byla schoulená v klubíčku a když už si potřebovala prdnout, šlo to samo, protože se jí bříško trošku mačkalo vlastní vahou.....

  • Petranka22.8.2012 22:27

    no to je teda od dr. nesmysl. pokud vím tak pláč u miminek prdíky ještě zhoršuje. naše malá taky dost plakala a upravilo se to mimo jiné i tím, že jsem ji přes den pod dohledem pokládala na bříško, krásně se vyprdíkovala a ještě posilovala páteř na pasení koníků a měla nový rozhled tak na pláč zapoměla. jak spinká, není unavená ?

  • naše Eliška byla od narození smíšek...jenže přišlo odpoledne a začal pláč:-( Byly to prdíky...a čím víc tlačila a brečela, tím to bylo horší:-( Takže jsme začali zkoušet, jak prdíky vyhnat ... a nejlépe zabíralo, když jsme cvičili nožičkama a povolovali tak bříško nebo jsme koupali v teplé vodě...uklidnila se a vyprděla ;-) Já jsem vyřadila z jídelníčku vše nadýmavé a začali jsme na radu doktorky dávat Espumisan...nevěřila jsem tomu, ale opravdu fungoval - jen je potřeba dávat pravidelně před každým jídlem ;-) A na noc jsme dávali do zavinovačky - skvělá věc ;-)

  • mohu potvrdit, že čím víc syn brečel, tím bylo bříško napnutější a bylo to horší ... takže utišovat, jak to jde, v náruči, na míči, v sedačce ... My dávali ještě espumisan před kojením a fenyklový čajík po lžičkách. Dávali jsme na bříško a nebo chovali v klubíčku.. A dudlík také občas pomohl uklidnit ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 215 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist