Pětka na vysvědčení - co potom?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #318600 10.1.2017 0:01

Ahoj, moc by mě zajímalo, co se stane, když dostanu 5 na vysvědčení v prvním pololetí. Učitelka si myslí, že učí nejdůležitější předmět a proto nám dává písemky skoro každou hodinu. Známek u ní máme víc než u předmětů, ze kterých budeme maturovat. U většiny máme nejvíc 5 známek do pololetí. U ní máme 9. A hlavně, učitelka učí strašný předmět. Jednoduše takový, že pokud to na začátku nepochopíte, už jediné, co budete, je snažit se nepropadnout. S kamarádkou už máme známou větu, že se u ní učíme, abychom dostaly 4, protože pokud někomu písemka skončila lépe, doslova oslavoval. A bohužel, byla jsem nějakou dobu nemocná. Všechny písemky už mám dopsané, jen u ní nastává ten problém, že my vychází 4,25 a mám 4N (nenapsaný test). Kolikrát se mi stalo, že jsem dopsala písemku a hned mě posadila s dalším. Bojím se, že mi v jedné hodině dá všechny 4 a to jen 2 vím, co tam je. O tom, že bych je zvládla napsat ani nepomýšlím. Maximálně jednu písemku a když na 3, byla bych ráda. Čili, tou hodinou mi bude vycházet nejspíš čistá 5. Kromě toho, že mi to je strašně trapné, protože to pro mně vždy znamenalo, že je člověk úplně blbý, ale já si tak vůbec nepřipadám, protože ostatní předměty mám pěkné známky. Mám horší matiku, ale jinak všechny další předměty jsou 3 a lépe a ani těch 3 není moc. Ale mimo to, já absolutně nevím, co se v takovém případě děje. Nikdy se mi to nestalo a to jsem ve 3. ročníku na střední. Nechci opakovat třídu nebo tak něco. A nejsem si jistá, jak to funguje s tím, že je 1x5 až 3x5. Prosím poraďte mi. Mám neskutečný strach z hodiny, jsem úplně nervní. A nevím, co bude potom. Děkuju za odpověď.

  • 10.01.2017 12:53:53 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pokud se jedná o pětku v pololetí, tak se "oficiálně" nic neděje. Bude to jen tvoje ostuda na vysvědčení. Jestli ti však pětka zůstane i na konci roku, to je horší. Když bude jen ta jedna nebo dvě, dělají se na konci prázdnin postupové zkoušky z daného předmětu. Když zkoušku uděláš pokracuješ ve svém ročníku dále. Pokud neuděláš, ročník opakuješ. No a když je těch pětek více jak tři, tak se propadá rovnou bez jakýchkoliv postupových zkoušek. Radila bych ti zatnout zuby, zajít za učitelkou a domluvit se s ní. Které testy ti chybí, kdy si je můžeš dopsat apod. Musí vidět snahu a ne, že je ti to jedno. Držím palce!

  • Tak co jsem na tom pochopila že nemáš naučenou látku když jsi chyběla .. jako znám to je to strach ale zkus se to doučit a jinak je na tebe dost zasedla nevím co z toho pobrat no :-\ jinak se taky zeptej spolužáků jesly si to nepamatuji co psali a zkusit se zeptat 😃

  • Zeptala bych se na studijním oddělení, lépe spíš třídní učitelky - co znamená, kdybys měla tu pětku... u nás to myslím na pololetí bylo tak, že do nějakého data si to student mohl opravit...ale nejsem si jistá, jestli to nefungovalo takhle jen u Nka.. zeptej se a uvidíš :)

  • Petka v pololeti nic neznamena, na konci roku je to reparat. U nas na gymplu to fungovalo tak, ze kdo mel na konci roku 2 a vice petek, tak letel. Nevim, zda to zalezi na skole nebo jestli to maji vsechny skoly takle.
    Kazdopadne tak jako tak to budes muset jednou pochopit, bez zakladu se dal nedostanes a pokud te ten predmet ceka i v druhem pololeti, tk bych se spis snazila uz te, potom uz se to bude jen nabalovat a bude to porad horsi a horsi..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist