Pes a mimčo.

Otázku položila: Bývalá uživatelka #161145 3.9.2015 16:57

Ahojky dámy, jak jste připravovali vaše pejsky na příchod miminka? Nebo jste je seznamovali až po příjezdu z porodnice? Máme rok a půl starou fenku ridgebacka takže je ještě pořád tele-nemám strach že by mimču něco provedla a samozdřejmě bude pod dohledem v přítomnosti dítěte. Ale nevím jak jí připravit na to že se tu za pár měsíců objevím s uzlíčkem ke kterému bude muset přistupovat jinak než k ostatním.

Jen pro doplnění jsem její reakce otestovala na 2 letém synovci. A byla taková zdrženlivá. Bylo vidět že si chce hrát, ale neví jak se k takovému tvorečku chovat. Když začal radostí pištět tak radši utekla. :D

A poslední otázka: Jak jste kombinovali péče o novorozeně s potřebami pejska? Teď myslím venčení. Malá se má narodit na konci listopadu a nemůžu jí přeci tahat několikrát denně ven aby se pes vyběhal a ani nemůžu nechat malou doma a jít se psem. Napadlo mě jedině to šátkování, ale nevím v zimě s novorozencem? Děkuji za vaše zkušenosti. :)

  • 03.09.2015 17:24:25 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • 8-.Ahojky, my máme bernskýho salašnickýho a taky fenku. Když se děti narodili bylo jí 14 měsíců. Seznámila jsem je až po příchodu z porodnice. Dala jsem ji obě děti v náruči očuchat zrovna když spinkali aby byli klidný. Taky jsem se strašně bála reakce, ale očuchala si olízla ručičky a bylo dobře. Moc jsem jí u toho chválila a když jsem přišla domů, děti jsme nechali nejdřív autě aby se mohla se mnou přivítat a pomuchlovat a pak jsme ukázali děti. VI přesto že vím, že by jim nic neudělala nikdy jsem je nenechala osamotě, Postavili jsme cestovní postýlku a když jsem šla do jiný místnosti a pes byl doma tak jsem je tam vždy raději dala. Přeci jen je to fena a slyšela jsem několik případů že ony je vezmou za svý. Je pravda že třeba tchýni s tchánem k nim dodneška pustit nechce (teda když čas od času přijdou ani se ji nedivím a děkuju jí v duchu8-.
    Venčení bych asi řešila buď šátkováním nebo klokánkou a dát mimčo event. pod bundu nebo dobře obléknout. Určitě na ní ale nesmíte zapomenout a dát jí potřebný mazlení. U nás tohle probíhá večer když prdíci spí a ví že nás má sama pro sebe

  • Premyslim ted nad stejnoi veci. Jedine v cem to mam rozdilne,ze mam rok a pul stareho knirace a termin v pulce listopadu. Uz mam overene,ze deti miluje,neublizil by. Ale jina vec je,ze uz nebude mit tolik pozornosti a prave resim to venceni. Kdyz bude manzel treba na sluzebce nebo tak. Rodinu mam daleko a nemam nikoho,kdo by me pomohl. Jo mozna kamaradi,ale nebudu je nekolikrat denne otravovat,at jdou vencit myho psa...satek me tez napadl,ale treba v 22 vecer rvat dite do satku,budit ho a rychle ven se psem? 8-.

  • My máme doma rotvíka a můžu říct že lepšího psa bych u prcka nedovedla představit. Jsou nejlepší kamarádi. Samozřejmě že pes je v přítomnosti malého pod dohledem, ale vyhrají si neskutečně. A také je samozřejmostí že jak pes tak i dítě si musí naučit jak se chovat.

  • Martasek893.9.2015 19:34

    Máme rok a 4 měsíce starého křížence německého ovčáka s rotvajlerem. Má rád, když k nám někdo přijde na návštěvu, oni jsou z něj taky obvykle nadšení :) Za necelých 6 týdnů mám termín porodu a nepřipravuju ho nijak. Jak přijdeme, ukážeme miminko na očichání a věřím, že to bude v pohodě :)

    4-letou dcerku taky miluje, i když ho teda někdy zlobí, potvůrka :)

  • Seznámili jsme je po příchodu z porodnice...malej měl na sobě pamlsky pro psa, aby to vypadalo, že mu je nese, dostal pamlsek a potom chodil a zvědavě očuchával. Jinak byl pomalý a zdrženlivý..

  • My máme 4 letou fenku labradora a seznámili jsme je na neutrální půdě (zahrada u rodičů). Nejdříve jsem se s ní přivítala já (syna nechala v autě v autosedčce) a pak ukázala malého a manžel držel fenku na vodítku.... Očuchala si ho a pak odešla .... Domu jsme přišli všichni společně, aby pochopila že přišla s námi a néní to vetřelec

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist