Pes

Otázku položila: Anonymní uživatelka #61706 25.6.2012 10:41

Ahoj holky ono se to sem vůbec nehodí, ale řeším takovou věc... včera nám pitbul pokousal čivavu a vypadá to, že má přerušenou míchu nebo "jen" nějaký otok, každopádně teď leží v šílených bolestech... moje mamka je na něj strašně moc fixovaná, dnes zvrací a má strach, jak všechno dopadne, je to její "miminko"... tak jsem se chtěla zeptat, kdyby to náhodou dopadlo všechno blbě, koupily byste jí nového psa, aby si mohla vychovat nového mazlíčka a tím se snažila zapomenout nebo byste teď nekupovaly žádného, protože by mohla třeba reagovat na štěně chladně a brát ho jen jako náhražku? Jaký je Váš názor?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, kamarádce zemřel pes a byla z toho dost špatná až do doby, kdy si pořídila dalšího. Já osobně kdybych přišla o svého miláčka, tak bych si musela hned pořídit jiného, protože bych se jinak zbláznila. Neznám tvou maminku, ale myslím, že štěňátko si získá každého a chladná k němu nezůstane, já bych jí ho pořídila. Jen jsem někde četla, že je chyba, když si někdo pořídí stejného psa a snaží se z něj mít toho, kterého ztratil, každý pes je jiná osobnost i když je to stejná rasa a toho stejného psa, kterého jste měli už nikdy mít nebudete, tohle musí člověk přijmout a brát ho jako nového pejska, nikoli v něm vidět toho předešlého, což si ale málo lidí dokáže uvědomit, zvlášť pokud jsou na psa citově velmi připoutaní jako tvá maminka. Já jsem se svým toy pudlíkem celé dny, spíme spolu v postýlce, pokud by se něco stalo, tak bych si pořídila zase pudla, protože se mi líbí toto plemeno a jeho vrozené chování, ale asi jinou velikost a jiné barvy, abych neměla sklony z něj dělat jiného psa. Proto bych spíš doporučila pořídit jinou rasu, taky malého pejska, mazlíka, ale jinou rasu, nebo pokud jste měli kratkosrstou, tak teď naopak dlouho srstou chivavu, aby to byl jiný pes i od pohledu. Je spousta malých psíků s milou povahou :-). Ale určitě bych nějakého pořídila. :-)

  • Ahoj, před měsícem a půl jsem přišla o mého jorkšírka. Srazilo ho auto.:'-( Dodnes to bolí. A když se to stalo, nebyla bych schopná přijmout dalšího pejska. Měl 3 roky a byl to charakterově nejlepší pejsek, jakého jsem kdy měla. Měla jsem pocit, že mi jej nic nemůže nahradit. Ani to miminko, které už jsem v té době čekala. Ale čas vše hojí. Teď se těším a mimi a díky tomu si dalšího pejska ani pořizovat nebudu. Ale určitě bych mamince případně nechala nějaký ten měsíc a na smutek a rozloučení. Ale snad k tomu ani nedojde a její čivavka se z toho vylíže :-)

  • Já bych koupila nového.
    Nevím teda z vlastní situace, ale kamarádce nedávno umřel Yorkšír (nevím, jak se to píše přesně), napadl ho jiný pes, měl krvácení do břicha. A oni si hned za pár dní koupili téměř stejného a dokonce ho stejně pojmenovali.

  • Ahoj, tak to je teda strašná situace, mám čivavu a vubec si tuto situaci neumím představit. Obecně se doporučuje si co nejdříve pořídit nového mazlíčka, že to zalepí tu díru v srdci po puvodním mazlíčkovi... Ten pitbul je taky váš nebo to byl cizí pes? Protože kdyby byl váš, tak nevím, jestli bych do další čivavky šla, aby maminka pak neměla hruzu, že ji zakousne i tu druhou...Pokud to byl cizí pes, tak bych asi byla pro koupit co nejdříve dalšího...

  • nového..jinač smutné,že? přitom by stačilo, aby si lidi hlídali své psy a nemuselo by k tomu dojít....

  • ahoj to me velmi mrzí ach jo :-(( jinak kdyby došlo na to nejhorší tak určitě co nejdřív pořídit pejska nového... zacelý to ránu i když jizva zustane bude dřív líp s novým kamarádem...

  • Já jsem měla u našich pejska 15 let. Z toho 3 roky jsem byla už odstěhovaná a pejska jen navštěvovala. Byl to miláček všech, ale mezi námi bylo hodně velké pouto. Zemřel loni v srpnu, skoro neschopný pohybu, probrečela jsem s ním celý den. Dnes máme u našich už nového pejska a já ho pořád srovnávám s tím starým a pořád mu říkám...kdybys byl Ben...a Ben to uměl líp...jé a tohle taky dělal Ben. Pořád čekám až to mezi námi "zajiskří" jako s tím starým kamarádem. Ale vím jedno. Měli jsme si ho koupit už dávno. Prázdný dvorek nebyl k ničemu. Teď tam mám proč jít, teď tam jdu s radostí a těším se až s ním pujdu na procházku a trénujeme povely...tak to má být. Kup mamince nového. Zaplň prázdné místečko.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist