Pervitin

Otázku položila: Anonymní uživatelka #46322 27.6.2011 19:39

Dobrý večer, prvně se omlouvám, že píší anonymně-snad pochopíte.. Zjistila jsem, že přítel bere příležitostně pervitin a to více jak rok. Tento víkend se předávkoval a zkolaboval. Akutní toxická psychóza-vidiny, slyšiny.. Je to podnikatel, vždy striktně proti drogám, má peníze, krásný byt, nové auto.. Nikdy jsem nepozorovala žádné příznaky (několik let spolu žijeme ve společné domácnosti) až na přemíru energie ale to jsem přisuzovala tomu, že užívá energetické doplňky výživy používané převážně před tréninkem (kulturistika) k "vyburcování", on to ale používal k energii pro práci, viz níže.. Není nijak agresivní, peníze závratně nechybí, čistý, slušný.. Tajil to přede mnou více jak rok a já nevím, jak s ním mluvit, chovat se k němu, jak to "skousnu". Neužívá to pořád, prý sem tam, občas. Má dvě práce (zaměstnání a ŽL), někdy bylo moc práce, nestíhal, chyběl mu čas, který v noci spal tak začal dělat po nocích i přes den ale to byl unavený. Proti únavě nejdřív užíval guaranu, kofein v uvedených dopňcích výž., to mu asi moc nepomohlo tak si občas dal pervitin.. Máte někdo obdobnou skušenost? Jsem zoufalá, nevím co bude. Nyní je v psych. léčebně..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • dzusinka27.6.2011 19:49

    Víš, záleží na tom, jestli s tím chce přestat nebo ne a jestli ty ho chceš podpořit nebo ne v jeho případné snaze. Tohle všechno by sis měla ujasnit sama v sobě. Pro něj je to problém a je jen na vás obou, jestli ten problém spolu vyřešíte.

  • Drogy jsou největší svinstvo :((( Já jsem před necelým rokem chodila s klukem, který taky jel v drogách... nebo takhle - když jsme se neznali, vykládalo se o něm, že dost pije a kouří, pak začal kouřit trávu... Když jsme spolu začali chodit, sliboval, že kvůli mně přestane. Přestal, ale jenom proto, že potřeboval něco silnějšího - lysohlávky. Když jsme se rozcházeli, už jel v pervitinu. Myslím, že tohle není sranda. Musíš být teď hodně statečná, protože on tě potřebuje, ale potřebuje i doktora, protože já už vím, že láska nikdy nikoho nezbaví závislosti na droze. Pomoz mu, sežeňte odborníka, začněte spolu pak odznova... Nebude to lehké, ale držím pěsti!!! :)

  • Myslim, ze zalezi na čí popud v te lecebne je. Pokud na svuj a je odhodlan se z toho dostat, tak te tedka ceka trnita cesta. On si musi sam rozmyslet priority a co je dulezite a proc to vlastne dela, opravdu potrebuje tolik penez,..... Pokud sama tápes, myslim, ze by jsi mohla navstivit nejakou poradnu, oni ti tam poradi co delat, jak se s tim vyrovnat, jak mu pomoci,..... Preju hodne sily.

  • Ahoj začnu citátem: "Proti únavě nejdřív užíval guaranu, kofein v uvedených dopňcích výž., to mu asi moc nepomohlo tak si občas dal pervitin." Tato věta mluví za vše, ten člověk je mimo, není šťastný, neposlouchá svůj organismus ... a to je špatně. Je to hlavně na něm - to si musí uvědomit sám a říct si priority. Pokud někdo únavu řeší chemií a ne spánkem nemá to v hlavě v pořádku :-(. Drž si svůj vlastní rozum v hrsti a nedělej nic co ti je proti srsti ;-) Pokud se přítel sám nezmění a neubere tempo, bude to horší a horší :-( bohužel ... buď v tuto chvíli především sobec, mysli sama na sebe (stejně tak to dělají narkomani), podej mu pomocnou ruku, ale ať to má nějaké hranice. Věř mi, že vím o čem mluvím.

  • Jak píšou holky, hlavní věc je, zda s tím hodlá dělat něco on. Na tvém místě, pokud bych chtěla vztah udržet, bych se obrátila na nějakého odborníka, tedy na poradnu pro drogově závislé. Když se otočím za přednáškama na vysoké škole, přednášející, pracovnice jednoho z vyhlášených center pro uživatele drog, nám říkala, že víkendový uživatelé pervitinu jsou schopni takto fungovat řadu let. Ale většinou pak nezůstane jen u víkendového užívání a sklouznou dolů. A hlavní je, až bude případně tvůj přítel padat, aby tě nestáhl s sebou.

  • patiperra28.6.2011 8:26

    Můj názor je pryč od něj! Nechci házet všechny do jednoho pytle, ale nikoho nepředěláš. Víš, kolik žen už ztroskotalo na tom, že se snažily "předělat" alkoholika. A drogy, to je ještě horší. A je jedno, jaký k tomu měl důvod - únava, stres v práci. To že po droze sáhl, je znak jeho slabosti se vypořádat s problémy jakéhokoliv rázu. Neříkám že pokud by chtěl že se mu nepodaří s tím skončit - ale projdi si statistiky - jaké procento alkoholiků se vyléčí, a s drogami to je ještě horší. Není to boj na týden či měsíc, ale roky, spíš celý život. A pak stačí zase nějaký spouštěcí mechanismus a je to tu znovu. A další věc je důvěra - přes rok ti lhal. Už tvůj postoj jak to tu píšeš mi přijde, že ho vlastně omlouváš. A to je chyba. Je to dospělý, svéprávný člověk, tak by měl také tak jednat. Je to samozřejmě na tobě. Ale pamatuj, že alkoholici naslibují hory doly jak skončí a valná většina to nedokáže, a narkomanů, o tom ani nemluvím.A ještě nechápu jak píšeš že byl vždy proti drogám - no to je asi lež že, když už je rok bere! Promiň, nechci být k tobě trvdá či hrubá, ale jako nezaujatá osoba to tak prostě vidím. Zkus se na to podívat i takhle....

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist