Péřová zavinovačka v létě?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #244101 1.5.2018 11:19

Ahoj holky, včera jsem byla na těhot. kurzu. A porodní asistentka do nebe vychvalovala péřovou peřinku-zavinovačku. Prý je pro miminko nej nej, že mu ohraničí prostor jako v děloze, necítí se tak hozené do prostoru a navíc, že v zimě hřeje a teď v létě že perfektně chladí a větrá..navíc že se na ní mimču výborně leží, že je to prostě pohodlné.
Tak o ní docela uvažuju, je docela drahá, tak bych ráda vaše názory.
Opravdu se v ní v létě mimi neuvaří? Mně se to furt cosi nezdá...:) TP mám přesně za měsíc, tak musím urychleně shánět věcičky:))
Díky za zkušenosti

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Verim, tomu, že může dobře izolovat jak zimu, tak i teplo, ale peří je silný alergen, takže novorozenci bych to peří fakt necpala. Naše malá třeba hrozně rozhazovala rukama a tím se budila. Měla jsem pro ni zavinovacku z merino vlny. Jen takový velký čtverec oentlovany pružinkou, do kterého se zabalila, nebo jen přikryla dle potřeby. Je to pružné, takze mimco se v ní může hýbat, ale ne těmi rychlými trhanými pohyby, které je vzbudí. Dcera je červnová a zavinovacku měla na večerní spani

  • Me to prijde prehnany rvat dite v teplu do perove zavinovacky. Ale je to asi vec nazoru. Me mala v zavinovackach nechtela byt zadnych. U nas to byly vyhozeny penize. Asi bych zkusila nejakou levnejsi zavinku a az zjistis, zda v ni dite chce byt, tak bych pak dokoupila tu drahou.

  • Vseobecne veskere perove veci, deky, polstare, periny udrzuji teplotu tela a clovek se po tim nepoti apod... Mam deti, ktere hodne vnimaji horko a strasne se poti a beztak v lete spi prikryte az po usi a po perovou dekou se mi nezpoti... Peri proste izoluje jak od horka tak od zimy...

  • Mam kluky brezen a duben. Prvni v obyc zavinovacce moc nechtel byt... Ted jsem na druheho pořídila Outlast zavinovačka a zatim v ni je spokojeny. Krome vecerniho boleni briska,kdy potrebuje kopat nozickama. Pres den ho pokladam do "starého" peroveho polštáře. Krasne tam zapadne, kouka, prohlíží si okoli... Jasne,i to ho prestane po chvíli bavit, ale nejakou dobu tam vydrzi misto chovani na ruce.Nekdy v tom i usne...je prikrytej uz jen deckou. Takze za me plni ucel i perovy polstar. Starsi syn v tom byl taky, zadny alergie nema (tuk,tuk).

  • No zavinovačky nejsou nejlepší řešení. Ano, dítě mohou uklidnit, ale pro vývoj kyčlí je tohle stahování naopak nevhodné. Taky mám nachyatané dvě rychlozavinovačky (ne péřovové), ale rozhodně neplánuji silně zavinovat.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist