Pavel nebo Max

Otázku položila: Anonymní uživatelka #75651 24.9.2012 13:56

Ahoj,jsem ve složité situaci,ze které se nějak nemohu dostat ven. Mám přítele jsme spolu už přes rok,šla jsem kvůli němu do školy 200 km od domova,jen abych mohla být co nejvíce s ním.Objevil jeden kluk-Max,je do mě už dlouho zamilovaný,ví že mám přítele,ale přesto se snaží,dlouho jsme si povídali,říkala jsem mu,že chodím běhat,vyptával se,tak jsem mu vyprávěla jak jsem se k běhán dostala,kam chodím běhat atd.Druhý den jsem ho potkala na své obvyklé trase,začal běhat se mnou.Poslední den prázdnin se se mnou chtěl rozloučit než odjedu do školy,pozval mě na "pizzu",ale čekalo mě další překvapení,přišli jsme do restaurace,zarezervoval stůl,všude byly svíčky.Číšník přinesl mé nejoblíbenější jídlo-palačinky a to nebylo zdaleka vše, když jsme dojedli,číšník přišel s horkou čokoládou a mým oblíbeným medovníkem.Věděl přesně co se mi líbí a co mám ráda a to i přesto,že jsem se o tom zmínila jen mezi řečí. pořád jsem na něj myslela,ale uvědomila jsem si,že to není správné když mám přítele-Pavla. Rozhodla jsem se, že Maxovi řeknu,že to takhle dál prostě nejde. Sešli jsme se,řekla jsem mu, že to co dělám není správné a že to tak dál nejde,chtěla jsem odejít,zastavil mě a řekl: že ví,že jsem moc hodná a že mě miluje a vždy tu pro mě bude,ale že mě nechce ztratit úplně,že když nemůžeme být spolu,tak ať jsme alespoň přátelé.Když jsem přijela ze školy domů,potkala jsem ho u obchoďáku,když mě uviděl, zůstal mlčky stát a koukal na mě, pak přišel a zeptal se jak se mám,v tu chvíli jsem si uvědomila jak moc mi chybí.V současné době jsem nemocná,tak jsem doma,můj přítel-Pavel za mnou ani nepřijede,asi se bojí abych ho nenakazila,i přesto,že nemoc kterou mám nakažlivá není.Max za mnou chodí každý den, nosí mi ovoce...Každou chvilku mi od něj přijde nějaká hezká smska.Nevím co mám dělat, jak se mám rozhodnout-Pavel nebo Max?Už nevím jak dál..S Pavlem jsem strávila spoustu krásných chvil a nevím jestli bych ho dokázala opustit a navíc šla jsem kvůli němu do školy daleko od domova,ale nikdy jsem s ním nezažila to co s Maxem. Prosím o radu

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • petulinkaa1324.9.2012 15:25

    jednoducha odpoved - pokud si štastna a nic ti s Pavlem nechybi,zustan s nim a Maxovi to vysvetli,pokud ti Pavel nedává co potřebujes a chybí ti u nej par veci,zkus si s nim o tom napred promluvit a uvidíš...každopadne si musis uvedomit co chces a s kym je ti lépe,ale ne chvilkove,protoze to s Maxem může taky pretrvat do toho co ted mas s Pavlem.

  • Max, evidentne te to k nemu tahne vic, dle prispevku.

  • Martasek8924.9.2012 14:00

    To je zcela na Tobě. Se kterým se cítíš líp, kdo pro Tebe co dělá, atd. Já nechala chlapa kvůli jinému, ale skrze to, že se přítomný nechoval tak, jak měl, proto jsem ho vyměnila. Jinak pokud mi nic ve vztahu nechybí a jsem šťastná, nemám proč to menit, i když je mi s někým jiným taky hezky. Takže se opravdu musíš rozhodnout sama.

  • Udělěj to co právě cítíš, vím že v takových chvílích je to těžké se rozhodnout. Nemůžu soudit protože Maxe neznám, ale moji kamaradce takhle jeden nadbíhal byla z toho hotová jak je k ní pozorný a opustila kluka který ji miloval a po čase zjistila že je to stejný vztah jako měla a možná i o trošku horší , u mě například je to pravý opak kdybych to neriskla nebyla bych teď 3 roky šťastná.. Pořádně si to prober v hlavě než se rozhodneš . Přeju hodně štěstí při rozhodování a ať to dobře dopadne :)

  • Myslím si,že Max se o tebe upřímě zajímá.Zkus si vzpomenout,jestli se ti v takové míře věnoval Pavel, na začátku vašeho vztahu.Já už mám něco odžito a palec nahoru pro Maxe:-)Měla bys ovšem pokud dáš přednost Maxovi-cítit k němu to samé.A Pavel,když už ted tě nenavštíví v nemoci,jak se k tobě bude chovat za x let.Neřešila bych nějakou poblouzněnost Maxe.Psala jsi,že za školou jsi šla tolik km.abys byla s Pavlem,toužil a naléhal o to tolik i on?Přeji hodně štěstí při rozhodování:-)

  • No, uvědom si, že to co cítíš k maxovi může být jen chvilkové pobláznění, které může vyprchat, pokud ti je s pavlem dobře a není mezi vámi nějaký závažný problém, tak s ním zůstaň, jestli ti něco chybí nebo vadí tak není nic jednodušího než o tom mluvit - s ním! Ať má šanci to změnit. A polož si otázku: Miluješ ho? (Protože Maxe podle mě zatím milovat nemůžeš, max. se můžeš zamilovat, ale milovat žačneš až mnohem později. Pokud se ti tohle stalo s Pavlem, že jsi do něj byla zamilovaná a pak to přešlo v lásku, tak to nezahazuj, kvůli chvilkovým motýlům v břiše. Upřímně si myslím, že tě dostal na to, že se k tobě chová hezky, zajímá se o tebe a dělá první poslední. Zkus popřemýšlet, co pro tebe dělá Pavel a co ty pro něj. A pokuste se něco udělat. :-) To je jen můj názor, samozřejmě je to na tobě a já ti jen přeju ať ti to nejlíp dopadne. Já jsem se svým milým rok a půl a neumím si představit, že bych ho nechala odejít. Miluju ho. Ale to musíš cítit uvnitř sebe. Když to necítíš, tak je to špatný. :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 741 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist