Pásový opar a těhotenství

Otázku položila: Bývalá uživatelka #177729 23.3.2017 12:01

Berušky dnes nám přivezli příjem - pacientka s pasovým oparem. Jsem 10tt a slyšela jsem na to různé nazory ohledně nakažlivosti. Co si o tom myslíte?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Manzel mel pasovy opar, kdyz jsem byla v 36tt, kozni rikala, jestli jsem mela nestovice, je to o.k. A opar jsem nechytla a to jsme spolu spali v posteli i se koupali, proste jsme byli v tesnem kontaktu. Myslim, ze v nemocnici, bude prisnejsi na tu hygienu jak doma s manzelem. Takze si myslim, ze o.k.

  • Zrovna včera jsem o tom hledala info na netu, protože mi volala ségra, že neteř má pásový opar, a že u nás minulý týden byly, tak ať si když tak zavolám doktorce, jestli to nějak vadí.... Doktorce jsem nevolala, ale koukala jsem na internet a podle všeho bys musela přijít přímo do kontaktu s těmi pupínky, jinak by to nakažlivé být nemělo....

  • manzel mel pasovy opar, kdyz jsem byla taky kolem toho 10.tt. Dr. mi rekla, ze pokud jsem mela nestovice, nemelo by se nic stat, samozrejme dodrzovat hygienu - oddelene rucniky atd.

  • Ja ho měla před vanoci, Mudr mi řekl, ze by to prcek mohl chytit. Pro změnu dětské dr mi říkala,že to není ani tak zlý a ze je malá pravděpodobně, že by to chytil. A nechytil to ani když se mi plazil po břiše, kde byly pupínky (neštovice neměl).
    Nejvíce nakažlivá je tekutina v pupincich, takže vyhýbat se kontaktu s těmi infekčními místy.

  • Kdyz jsem byla ve 25tt taky jsem s pasovym oparem prisla do styku a ihned to resila s dr, pokud js in mela nestovice, melo by byt vse vppradku.

  • Pásovy opar není přenosná nemoc. Vzniká reaktivaci viru, ktery již v těle ten clovek ma. Je to stejny virus jako virus nestovic. Takže se není opravdu čeho bát, pokud jste měla již nestovice.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 507 odpovědí a 409 712 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist