Pásový opar a přenos planých neštovic na dítě

Otázku položila: Bývalá uživatelka #155 22.6.2013 8:55

Chtěla jsem se zeptat, mamka má pásový opar (3 puchýřky), v pondělí jedeme na společnou dovolenou s malou 1 rok, zatím ještě není očkovaná proti planým neštovicím a neprodělala je.
Na netu je, že pravděpodobnost přenosu je minimální. Jako já bych normálně jela, babi má samozřejmě strach. Říkám si, že když tak to prostě chytne a budeme to mít odbyté.... a nebudeme muset očkovat (očkovat jsem plánovala). Máte třeba vlastní zkušenost? Zkusím v pondělí zavolat ráno doktorce, ale jako fakt bych ráda dovču podnikla a riskla to... máte třeba nějako zkušenost? Díky za reakce
(jinak jedeme kousek tady v ČR na hory, kdyby něco není problém se vrátit, cesta trvá 1,5 hod)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • pásový opar je zmutovaný gen neštovic, nejsou to plané neštovice jako takové. A jsou infekční. Nedávno to měla mamina, která to chytla od paní z práce, která s tim vesele chodila do práce a nikomu nic neřekla. Byla přes dva měsíce poté doma a já (byla jsem na začátku těhu) jsem se s ní vídat nemohla vůbec. Měla zakázané vycházky právě kvůli infekčnosti a akorát k doktorce a zpět. Já osobně bych teda dovču raději zavrhla a mamku poslala hned k doktorce!!

  • sousedky syn je takhle chytil. Byla u nich sestřenka co měla pás.opar a tak to chytil.

  • já bych na společnou dovolenou nejela. Pásový opar je infekční a navíc pěkně bolí. Moje babička ho měla, měla jet na dovolenou k moři do španělska a muselo to zrušit. Nevím, jakou to má mít spojitost s neštovicemi, podle mě žádnou, každopádně pásový opar je fakt infekční. měla bych o malou strach.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 742 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist