Pasivní sed

Otázku položila: Anonymní uživatelka #307223 9.4.2019 1:07

Ahoj všechny,
všude čtu, že by dítě nemělo jezdit ve sporťáku dokud samo nesedí. Ale co když už se do hluboké korby nevejde? Je i polosed stále škodlivý od sedmého měsíce věku? Co krmení? V židličce se mi z pololehu přitáhne do sedu a pokud je připoutaný, tak křičí jako pavián. Když jedeme na návštěvu ke tchyni, což je zřídka, tak mám malého na klíně opřeného o břicho a to určitě déle než pár minut. Teď má 9mesicu. Leze, houpe se v kleku, sedí na šikmém bočním sedu ale klasický ještě né. V židličce je od sedmého měsíce a taktéž ve sporťáku. Snažím se ale dávat do lehu co to jde. Teď mám výčitky jestli jsem udělala vše správně a neublížila mu.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ja syna do sedu nedávala, dokud ho sam nezvladal. Jezdil ve sporťáku, ale vleze, i kdyz se vztekal. Chodili jsme od narozeni cvičit vojtovku a fyzioterapeutka vždy říkala, ze ho v tom nemáme podporovat, kdyz to sam nezvlada. Sedět sam začal někdy kolem 9. Mesice.

  • buccaneerka29.4.2019 1:35

    Malá má 10 měsíců, nesedí ani šikmo, ani normálně, ale se svými skoro 80 cm se do korby nevejde už dávno, takže sedí ve sporťáku. A upřímně? Raději ji dávám opěradlo kolmo, než aby se mi přitahovala, protože tím podporuje přímé břišní svaly, což je špatně.

    V jídelní židličce je to lepší, protože tam má kolena výše než zadek, záda se jí kulatí, ale ve sporťáku sedí na rovném a nohy se zvednout výše nedají.

    Asi bych to neřešila, pokud nevozíte v kočárku nebo nesedí v židličce půl dne.

  • terryk9.4.2019 7:31

    Já tenhle problém řešila sporákem, co se dá napolohovat až do lehu a dítě krmila na klíně vtakove tě chovaci pozici. Takže nezoufej, oba problémy mají celkem snadné řešení.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 668 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist