Partnerský problém

Otázku položila: Bývalá uživatelka #195992 1.4.2020 14:32

Dobrý deň.
Akceptovať vo vzťahu odchody partnera? Sviatky trávi s predošlou rodinou. Sľúbi, že ostane s nami a vždy odíde. Máme ročného syna. Trápi ma to veľmi.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • WojKa1.4.2020 15:37

    Myslím, že hlavní otázkou je, zda v předchozí 'rodině' má děti a popř. jak velké/staré. Já vím, že by to chtělo asi nějaký kompromis, ale já bych mu neodpustila, kdyby zrovna třeba na Štědrý den odešel a nechal mě s dítětem, ještě takhle malým, samotnou. A mluvili jste spolu o tom? Proč odchází? Proč není s vámi? Vy jste teď jeho rodina, Vy jste jeho partnerka. On by měl být primárně s vámi oběma, pokud chce být s dětmi z předchozího vztahu, dá se to určitě nějak vyřešit, ale ne tím, že vás nechá na svátky samotné. Nepřijde mi to v pořádku.

  • Ten samý problém má teď kamarádka, ale oni se o ty děti teprve snaží. Bydlí spolu 7let a pořád slibuje, že se rozvede, že chce založit rodinu s ní, manželka je hrozná atd. Zmizí taky na 3 dny a pak se zase vrátí. Někdy za dětmi, jindy má prý moc práce... Podívala se mu jednou do mobilu a zjistila, že s manželkou znovu spí, co víc, ve chvíli, kdy spolu snídali a opět slíbil rozvod, dokonce naoko podepsal nějaký neplatný papír, tak psal zprávu manželce jak se mu stýská a touží po ní. Ona ale není schopná se s ním rozejít a pořád chce to dítě. To pak na to ale chudák doplatí. Někteří chlapi jsou notoričtí lháři a sukničkáři, ráda bych se mýlila, ale není to dost podobné? Já mám krásný harmonický vztah a dvě děti, tak nemám zkušenost, ale kamarádky je mi líto, že se dobrovolně nechá podvádět a ještě ho miluje. Mluví s ní tak sladce, je vážně okouzlující. Takové chlapy bych pověsila za koule do průvanu (pardon, nedá se to jinak nazvat :-D ). Když spolu máte dítě, je to o to horší. Žena kvůli dětem hodně zkousne. Měli byste si promluvit a domluvit pravidla, kdy bude s váma a kdy s dětmi. Ale jestli třeba taky pořád lže, stejně nic neřekne a bude odcházet podle libosti, jak to na něj prostě přijde. Pak je otázka, trpět to celý život? Opravdu se NIKDO nezmění, to by je museli vykastrovat. A na světě jsou i hodní chlapi, kteří budou rádi za ženu s dítětem. Držím moc palce, ať to dobře dopadne.

  • dzusinka1.4.2020 14:41

    Myslím, že to chce najít kompromis. Vy jste teď jeho hlavní rodina, chápala bych tedy, kdyby třeba oběd na Štědrý den strávil s původní rodinou a večer (to hlavní) s vámi. Netlačila bych ho do absolutních řešení, je třeba najít něco mezi. Předpokládám, že má vůči té "staré" rodině výčitky svědomí a tak se chová takhle iracionálně a hloupě. Buďte chápavá při rozhovoru, ale vysvětlete mu situaci a řekněte mu, že nechcete, aby se původní rodiny vzdával, ale že to takhle dál nejde. Nikdo vám nemůže říkat, co máte nebo nemáte akceptovat, takže pokud vás to trápí, je relevantní důvod to řešit.

  • ve vaší situaci bych to neviděla na žádný kompromis ale ultimátum.
    pokud jsou jeho děti velké-dospělé, tak nevidím důvod, proč za nimi jezdí každé svátky na několik dní. spíš jezdí za bývalkou a co se tam děje je otázkou a pravdu se nikdy nedozvíte.
    Jsou rozvedení? není ze strany bývalky např nějaké vyhrožování ve smyslu psychického vydírání, že když s ní nebude, že si ona něco udělá?
    pokud se s ní ještě nerozvedl tak si myslím, že přístup z jeho strany je jasný. a je klidně možné, že trávit celé dny s vámi a miminem ho nebaví a tak utíká pryč (do klidu) ve chvíli, kdy by měl být celodenně s vámi.
    tento přístup partnera podle mně normální není a vše má své meze. a i tolerance partnerky k takovému chování. vídat děti z předchozího vztahu je jasné, že chce, ale to jde i jiným způsobem. je i otázkou, zda si našel vás ještě za doby trvání předchozího vztahu a tudíž ho všichni obvinují z jeho rozpadu a vaše soužití mu nepřejí.

  • buccaneerka22.4.2020 14:08

    Tak z komentářů je to jasnější. Vy nejste jeho hlavní rodina, vy jste milenka s dítětem, kterou se snaží chlácholit, aby nedělala problémy.
    Je to ženatý chlap s dětmi a jak už tu někdo psal, je docela dost možné, že jeho rodina o vás ani neví, on jim může tvrdit, že pracuje v zahraničí a že jezdí domů, jak jen to jde.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist