Partnerova nesnaha (při početí)

Otázku položila: Anonymní uživatelka #255237 16.8.2017 13:55

Ahoj holky, jak jste "donutily" partnery k pomoci s početím? Aby bral vitamíny, žil zdravěji, sportoval...? Já prostě nemám šanci a dost mě ničí, že vše dělám jen já...
Chvíli po spg vitamíny bral, ale asi tak 3 týdny, kde je do třech měsíců na kontrolu, že... Chvíli i cvičil doma, ale opět - chvíli. Zhubl pár kilo, to ano, ale další snaha není. Doma vařím "dietně" (i kvůli sobě) cpu mu zeleninu, tak aspoň v tom je to ok.
Ale co dál? Já hledám na netu veškeré informace, co dělat, co zkusit, tamto a ono... a on nic... i ty vitamíny jsem mu muselo koupit a zaplatit ja (o tech pár stovek mi nejde, ale prostě...on si je sám nekoupil, že..) běhám na gyndu kvůli všem možným testům... mohla bych na laparoskopii (PCOS) ale k čemu, když on nemá zdravé sperma...
Prosila jsem ho, říkala, vysvětlovala.... ale mám pocit, že u něj to funguje tak, že čím více ho "nutím" tím méně to dělá.... takže ani být zlá ani hodná nepomáhá...
Díky za podporu a rady, holky, nemám se komu svěřit...a někdy mám prostě pocit, že jsem na to sama.... (Ale vím, že dítě chce, chtěl ho dříve než já...)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já nevím, když to tak čtu. Pardon, ale musí se cítit jak plemenný býk. Já bych ubrala plyn. Vím, že je to pro vás těžké, ale takové stíhání je jen na škodu. Tím neříkám skrývat své pocity. Ale neběhala bych za ním s pixlou vitamínů.

  • Ono je pro chlapa těžké si připustit, že má problém, navíc v téhle oblasti, že...
    Na druhou stranu pokud mimčo chcete, je třeba tomu občas pomoct. Jak ti zdůvodnil, že vitamíny už nebere, necvičí atd.?
    Třeba mu vadí právě to, že ho "nutíš" a všechno je takový "hon na mimčo". Hlavně o tom mluvte, jak to prožíváš ty, jaké pocity má on, a zkuste najít nějaký kompromis.. Třeba dva tři měsíce se vykašlete na všechna opatření a necháte tomu volný průběh, pak zas 3 měsíce bude on brát vitamíny, cvičit atd.
    Manžel měl také špatné výsledky, kdybychom s nimi přišli do CARu, řeknou nám, že jedině IVF..a ten měsíc, co přišly výsledky, jsem otěhotněla, takže nechat to chvíli zas jen na přírodě by třeba nebylo od věci.
    držím palce :-)

  • kdysi než jsme s přítelem zjistili příčinu naší neplodnosti jsem do něj zkoušela cpát kotvičník, selzink, jelikož přes 3/4 roku nic, žádný pozitivní výsledek. Chtěla jsem aby zhubnul, to se nestalo ládoval se těma svinstvama sladkýma dál. Byl i problém ho vůbec dostat na spermiogram, měli jsme jít na doporučení mé gyndařky v lednu a šly nakonec až v červnu, kde nám zjistili hodně špatný SPG. Od té doby jedl kotvičník, macu, ženšen, slezink a nějakou tibetskou houbu. Jenže poté co se dozvěděl, že je to asi konečný stav tak se na to vykašlal. A hubnutí? kde nic tu nic kašle na to dál. Nebýt mě tak nemá ani zdravé obědy, svačiny a večeře aspoň.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist