Partner odmítá jít na spermiogram

Otázku položila: Anonymní uživatelka #336694 19.11.2015 14:20

Partner odmítá jít na spermiogram. Máte podobnou zkušenost? :-( Snažíme se o dítě 1,5 roku. Minulý týden jsem byla na testech, ale aby se něco posunulo dál, potřebujeme i zbytek...

  • 19.11.2015 20:56:52 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 19.11.2015 20:56:52 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • No já se musím zase rozhořčit, když si to vezmu, ženská musí chodit na gyndu, kde se v ní každého půl roku někdo hrabe, což není nic příjemného, složité vyšetření ohledně plodnosti taky nic moc, když otěhotní, ano je to dar, vážím si toho, ne že ne, ale třičtvrtě roku se člověk mění, provází to různé nepříjemnosti, nemluvě o finále porodu, ať už normálním, kdy si potom člověk 3 týdny nesedne, nebo císařském, kdy skončí ženská s rozřezaným břichem a napřed není schopná se postarat ani sama o sebe, ne tak o dítě, a on milostpán si přece nebude honit kvůli nějakému vyšetření. Fuj chlapi, že se nestydíte.

  • Posadila bych se a zjistila v čem je problém. Pokud je to ve strachu z výsledků, tak mu řekni, že máš taky strach, ale pokud chcete toho malého drobečka, musíte se tomu postavit společně.
    Pokud je to v tom, že si ho nechce vyhonit, protože mu to přijde nepříjemné někde v cizím prostředí, at to udělá doma a vzorek dovezte. Když mu s tím pomůžeš, bude se mu to i líbit. A hlavně bych mu řekla, jakými vyšetřeními si budeš muset projít ty a že kdyby sis to mohla vyměnit, udělala bys to:-D
    Pokud ale ovšem striktně odmítá jít na vyšetření jen proto, že je skálopevně přesvědčený, že v něm prostě být problém nemůže a nehodlá o tom diskutovat a není to ze strachu z výsledků, tak ti popravdě říkám, e

  • Chlapi to mají všechno jinak. :( Tedy někteří.
    Těžko je přemluvíš. Manžela měl špatný a měl jít za dva měsíce znovu a šel až po 8 měsících. A řekl mi že IVF nechce a že do toho nepůjde.
    Nevím, co jim na tom tak vadí.
    Drž se, třeba ho čas obměkčí.

  • Mymu pomohlo, kdyz jsem slibila, ze tam pujdu s nim... Pak v poho. Chlapi obecne nechtej slyset, ze je chyba v nich, panech tvorstva. Takhle si aspon muzou nalhavat, ze to v nich neni...dokud to nemaj cerny na bilym.

  • Manzel taky nechtel. Po nejakem presvedcovani se udelal odber doma a do CARu zavezl v casovem limitu.

  • Aj ja som muzovi pomohla odobrat vzorku doma;-) a potom sme to spolu odniesli do centra...to bol ochotny urobit bez reci (skus mu tiez navrhnut tuto alternativu).
    Inak pomohlo, ked sme sli do caru spolu a lekar nam povedal o vysetreniach, ktore musime podstupit. Vtedy asi pochopil, ze to nie je len tak a ze ja si musim prejst ovela neprijemnejsimi vysetreniami...napokon dieta chcete obaja!?

  • Na tohle jsou ti chlapi neskuteční blbci. Pán tvorstva, fajn, taky mám doma jednoho takového, ale kde bere takovou jistotu, že on je v pořádku. Vždyť většinou bývá příčina právě u muže. Možná má strach, že by se to potvrdilo u něj a sám před sebou by hrozně klesl, můj doktor jednou prohlásil že "pokud je chlap v pořádku, s ženskou se vždycky něco udělá". Takže možná se bojí výsledku. Ale nechat kvůli tomu trpět ženu... ono stejně na to přijde a hodiny tikají, že.

  • Manžel s tím naštěstí problém neměl...teda jako moc se mu tam nechtělo...nakonec jsme si z toho dělali i srandu a vykládal to jako zábavnou historku kamarádům(ale to až jsme čekali miminko, protože spermio vyšli blbe, ale i tak se nám zadařilo).Nechápu to, pro ně je to otázka chvilky, nikdo se to nemusí dozvědět a sestřičky jsou na to zvyklé...:-(a on se bojí toho výsledku nebo má problém s odběrem..?

  • Můj muž z toho měl trauma, ale dítě chtěl a tak šel. Ale až poté, když vyšlo vše OK, tak se mi přiznal, že skoro ani nemohl spát, že se bál, že se ukáže že je neplodný a já ho opustím a najdu si někoho mladšího (táhne mu na 40 a mě je 30, takže nesmysl);-) a nebo, že když to nepůjde s ním, tak že si "to" seženu jinde... Oni ty chlapi fakt někdy mají zvláštní logiku.
    Asi bych se ho zeptala, jestli to dítě opravdu chce...protože jestli ano, tak pro to bude muset něco udělat.
    Mimochodem, já ho tam hnala po roce a něco.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 215 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist