Parabeny

Otázku položila: Bývalá uživatelka #20730 9.2.2012 18:53

Ahoj.
Chtěla bych se vás všech zeptat co si myslíte o parabenech v kosmetice? Je to všude, v krémech, v antiperspirantech, v šamponech . . . . Nevím co si o tom mám myslet. Vím, že to jsou konzervanty a údajně by měli být karcinogenní, ale kdyby to tak bylo, měla by snad rakovinu každá druhá žena a nebo by v drogeriích nebyla žádná kosmetika. Jaký na ně máte názor vy? Díváte se na složení? Já teda ano, ale spíš jsem se zaměřovala na alkohol a silikony (i přesto mám doma pár přípravků s alkoholem a nemůžu si je vynachválit). Docela mi to leží v hlavě. 8-o

Odpovědi správkyň témat

  • Parabeny v krémech jsou řekněme normální. O jejich škodlivosti jsou knihy, ale nemůžeme věřit všemu, co slyšíme... je to totiž těžký, to bychom nemohli kupovat vůbec nic, protože ty škodlivé látky jsou úplně ve všem.

    U mě osobně teda vede Mary Kay, v kosmetice parabeny jsou teda také, ale jinak ve všech pádech je suprová. Je hypoalergenní, neucpává póry, pleť zlepšuje a pěstí jí. Její vlastnosti bych mohla jmenovat dlouho. Ale mě pomohla na atopický ekzém v obličeji. Navíc po ní mám pleť jako panenka. Co se týče ceny, je směšná vzhledem ke kvalitě, protože jiné značky, které tohle umí jsou několikrát tak dražší. Navíc má balení, že ti krémy vydrží půl roku bez problému. Bohužel neseženeš ji nikde v obchodě, ale jen prostřednictvím kosmetických poradkyň. Myslím, že se vyplatí zainvestovat (navíc na půl roku) to zas tolik není....

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Vím, že parabeny v jídle jako éčka mohou způsobovat rakovinu, alergie a dermatitidy, ale jak je to u kosmetiky netuším.
    Ale vše se testuje na zvířatech a nejde tak přesně určit, jak a v jakém množství to bude působit na člověka.
    Myslím, že každá druhá žena to mít zatím nebude, protože si myslím, že před 20-30 lety ženy takové věci nepoužívaly, protože u nás byly do roku 1989 zakázané. A rakovina apod. může propuknout až po mnoha letech, ve stáří, takže až dnešní dvacátníci a třicátníci, popř. čtyřicátníci budou Ti, kteří to odzkouší, jak to funguje. Jestli to rakovinu opravdu způsobuje.
    Já osobně na to nekoukám, protože kdybych u všeho koukala na složení, tak nekupuju nic.

  • Třeba v kosmetice La Roche-Posay parabeny vůbec nejsou. Proto je to kosmetika, kterou ti doporučí kožní lékař, když máš nějaký problém. Osobně vůbec nepoužívám kosmetiku z drogerií, je to svinstvo po kterém mě pálí obličej. Používám pouze kosmetiku z lékárny.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 741 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist