Papiňák

Otázku položila: Verousek89 13.10.2011 10:37

Holky, šla jsem jednou takhle okolo Tescomy, stavila jsem se tam jen na podívání a náhodou jsme s partnerem zastavili a koukali na tlakový hrnce. Už nějakou dobu o něm přemýšlíme, jenže ... Koukali jsme tam na úplně obyčejný papiňák, takový, který se vždycky používal a paní prodavačka nás přesvědčovala o tom, že si máme radši koupit tlakový hrnec za nějaký 3.000kč, který nebouchne :D .. přesvědčovala nás, že prý ten "obyčejný" (když to tak řeknu, který stál asi 1500Kč), že prý bouchne, že její švagrová si nechala udělat novou kuchyň, pak vařila s papiňákem a vybouchnul jí, mně se to nějak nezdá.. tak bych se vás ráda zeptala, jestli se vám někdy stalo, že vám papiňák vybouchnul???, já o tom v životě neslyšela, moje máma používá papiňák 25 let, přítelova máma ho používá snad ještě déle a vaří v něm takřka cokoliv (takže ho používá hodně často) a taky se jí nikdy nestalo, že by bouchnul. Tak by mě zajímalo, jestli paní v obchodě mluvila pravdu, nebo jestli jen "kecala," aby nás nalákala na koupi... Navíc paní prodavačka neměla zrovna moc přesvědčivé argumenty, proč koupit radši ten dražší, neboli v čem je lepší ten dražší oproti obyčejnému. (jedinou výhodu jsem mezi nima našla, že když se otevírá víko, tak se u dražšího nenamáčí do jídla, protože má jiný styl otevírání). Proto uvítám jakékoliv informace, děkuji.

Pokud by někoho zajímali přesně oba papiňáky, které nám v obchodě prodavačka srovnávala, tak tady jsou odkazy:
http://eshop.tescoma.cz/vareni/tlakove-hrnce-z-nerezavejici-oceli/magnum/701150-tlakovy-hrnec-magnum-5-0-l
http://eshop.tescoma.cz/vareni/tlakove-hrnce-z-nerezavejici-oceli/presto/701506-tlakovy-hrnec-presto-6-0-l
(jen podotýkám, že v obchodě měli jiné ceny než v eshopu)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • AHoj.. já mám teda od tescomy ten bio exklusiv.. nemůžu si ho vynachválit.. ale na to jsi se neptala..
    moje tchýně měla levnější a opravdu jí bouchnul:-D pak koupila dražší.. ale je pravda, že moje máma má takový ten hliníkovi, vaří v něm celý život a nic.. jde o to jak kvalitní jsou dneska ty výrobky, ale zas tescomě bych věřila.. kdyby všechny malé bouchali tak se nevyrábí..

  • Bouchnul, ale jeste takovej ten starej. Museli jsme kvuli tomu vymalovat a menit pulku vybaveni kuchyne. A to jeste stesti, ze tam zrovna nikdo nebyl. Mama si v tu chvili sla dodelat vlasy do koupelny a my deti byly v pokoji. Rana jak z dela a ten prvni pohled na kuchyn... hruza. Pak si koupila mama nejakej novejsi a od ty doby v pohode. A to je to tak 10 let, ne-li vic.

  • Ahoj, já mám tento tlakový hrnec http://fagorcentrum.cz/fagor/tlakovy-hrnec-rapid-xpress-6l/, resp. asi o něco starší typ. Mám ho cca 6 let a jsem s ním naprosto spokojená. Koukala jsem, že se dá koupit na netu asi od 1200,- Kč, mám ten šestilitrový. Otevírá se normálně jakoby pootočením, takže víko v jídle nemácháš. Zavírání je lehké, upouštění páry rychlé. Jsem naprosto spokojená :o) Moje maminka vaří hodně v papiňáku a má takový ten hodně starý. Také jsem občas slyšela, že papiňák může bouchnout, ale osobně neznám nikoho, komu by se to stalo. A nemyslím si, že pokud papiňák bouchne, musí se jednat zrovna o ten levný. Kdyby měl přece takový problém, nedostal by se vůbec na trh. Takže suma sumárum, mám zkušenost s Fagorem ne s Tescomou :o)

  • celá naše rodina v nich vaří a často a nikdy se nestalo, že by někomu bouchnul. No ale když zase kolikrát vidím, jak s nimi někteří lidi zacházají, tak se těm nehodám ani nedivím, ono by občas stačilo přečíst návod a řídit se jím. Moje mamka v něm dělá skoro všechno a žádný problém nikdy nebyl. Má levnější od Tescomy už pěkných pár let a je spokojená.

  • http://eshop.tescoma.cz/vareni/tlakove-hrnce-z-nerezavejici-oceli/bio-exclusive/701710-tlakovy-hrnec-bio-exclusive-duo-4-0-a-6-0-l ahoj ja mam tyto. tak ono taky zalezi, jestli v tom ta jeji švagrova umela delat, zejo.. treba to otevrela, jeste kdyz to bylo pod tlakem. to muze bouchnout jakykoliv hrnec ;) nebo to nehodila na slabou plotynku kdyz ji vyskocil pist a nechala to na nejvetsim ohni, to bych mohla taky znovu malovat, kdybych to udelala .... hlavne se v obchode potom zeptej, jak se v nich vari,az si nejaky vyberes. jinak ta sada co mam odkaz je supr ;)

  • Ahojky, já mám od Tescomy ty dražší, byly ale v sadě 2 ks (2 hrnce - větší a menší, 1 poklička) a teď jsem koukala na tvůj odkaz a mají je tam za 2799 Kč. Dostali jsme je před 2 roky pod stromeček a stáli v obchodě v akci 1999 Kč, loni jsme koukala, že ta akce byla v obchodě také před Vánoci :-) Máme obchůdek po cestě domů, tak jsem tam často :-) Jsem s nimi moc spokojená, má je i sestra a nemůže si je také vynachváli. Je tam ještě nějaký čudlík, který je na únik vzduchu. Vařím v nich všechno. Na druhou stranu, mamka vaří celý život v tom úplně nejobyčejnějším a starém a nikdy ji nebouchl...

  • Ahoj, já mam ten MAGNUM, jsem moc spokojena, doporučuji :-)

  • ahoj, já mám od Fagoru podobný jako ten Presto. Ten typ jak je Magnum mi kdysi nedoporučovali, že opravdu může bouchnout a že se špatně zavírá a otevírá, že je potřeba víc síly. Ten jak je Presto tak se velmi pohodlně zavírá a otvírá.Ale...je potřeba tu těsnící gumu velmi dobře otírat aby nebyla mastná, protože ptoom tak dobře netěsní. Cena není tak rozdílná mezi obouma a je to věc, kterou kupuješ na hoodně dlouho, tak bych řekla, že investice se vyplatí. Můžeš pokoukat po různých akcích. Před časem měli nějakej jak je Presto (byla to tescoma taky) v akci v Globusu a byla k němu i digitální vána a to za necelých 1000Kč.

  • Holky tak to vás obdivuji že máte doma papiňák.Možná to bude znít směšně ale já se toho hrnce moooooc bojím :) nevím jak se toho strachu zbavit ale mám to nějak zakodované od malička kdy si pamatuji že jsme měli ten stou píšťalkou nahoře a jednou se nám ucpal a nikdo ho nechtěl jít ani vypnout tak od té doby se ho bojím.Směšné že?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 731 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist