Pálení při močení

Otázku položila: Anonymní uživatelka #23763 2.9.2011 21:19

Přeji pěkný večer,
při močení mám pálení a řezání. Asi začínající zánět :(. Víkend před dveřmi, poradily byste mě některá něco, co proti tomu pomůže?
A ještě jestli mohu jeden dotaz...běžely jste s tímto hned na gynek. nebo jste se snažily to léčit samy a když se to pořád vracelo, pak jste teprve vyrazily..
Děkuji.. J.

Ahoj holky,
chci se zeptat..Znáte tu babskou radu, jak se říká, že se zjistí, jestli máte zánět tak, že si odeberete moč a nasypete trochu pr. do pečiva (nebo sody) a když to začně pěnit, je to zánět? Nevíte, je to kec, nebo se to zakládá na pravdě??
Díky!!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak mně se teda zánět vždycky rozjel strašně rychle...nejdřív řezání, pak hned krev v moči, bolest podbřišku a čůrání co 5 minut, takže já letěla ihned pro ATB, o víkendu na pohotovost, jinak se to nedalo vydržet. Od té doby, co beru brusinky, jsem zánět neměla. Nemusíš s tím na gyndu, stačí k obvoďákovi donést moč. Záleží na tom, jak to máš silné...já si nedovedu představit, že bych hned nešla k Mudr. Doma můžeš zkusit nějaké ty mega brusinky a hodně pít - hlavně urologický čaj a žádný alkohol a kyselé (v kyselém se těm breberkám víc daří), ale i na balení píšou, že je to jen podpůrná léčba...

  • S tim na gyndu nemusíš. Stačí normální doktor. Přineseš mu vzorek moči a on už ti pak řekne co a jak.
    Snaž se hooodně pít vodu a urolog. čaje a zkus brusinky.
    Pak až tě to začne pálit nonstop tak je problém. Radši zajdi za dr.
    Já sem si to nechala pořádně rozjet když sem to měla poprvý jenom proto, že jsem si myslela že málo piju. Pak se mi dostala do moče krev a byl problém.

  • přesně jak píšou holky. K obvoďákovi a přelěčit ATB. Teď pít atd... Hlavně se to nezkoušej přeléčit sama, já jsem to tak jednou zkoušela:/ nakonec jsem měla těžký zánět ledvin.

  • TO asi ne na gynekologii ale k obvoďákovi, mě vždy až zázračně pomůže urologický čaj. sice po něm lítáš čůrat ale po vypití jednoho hrnečku už se toh ned sklidní,ale pak ho i tak pí dál.

  • Ahojky...na gyndu nechoď,jsi k praktické nebo na urologii. Po víkendu bych si s tím určitě zašla,ale na zmírnění je dobré být hlavně v teple a prolévat se urologickým čajem..Myslím si,že to je tak jediné co by mohlo pomoci...pak už MUDR.

  • Daisy19803.9.2011 13:17

    To vypadá na rozjíždějící se zánět močových cest a s tím není žádná sranda - jak se to rozjede naplno, tak bolest tě donutí s tím někam zajít. Určitě nechoď na gyndu, toto spadá pod urologa nebo s tím můžeš skočit i k obvodnímu lékaři. Ted přes víkend se určitě hodně snaž pít urologické směsi, dobrý je i zlatobýl čaj. A pokud máš doma kapky proti bolesti Algifen, tak v případě bolesti si ho dej. Nebo je dobrý i spasmopan čípek - obojí je ale na předpis....
    Pokud tě to nepřejde přes víkend, určitě bych v pondělí zašla s ranní močí k doktorovi. Budu držet palce, ať to zvládneš v pohodě a měj pokud možno hezký víkend.

  • Krev v moči - hamaturii - můžeš mít, aniž by zatím byla okem postřehnutelná. Zjistí se to testem. Moc bych neváhala a pádila k doktorovi.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 225 otázek, kterým se dostalo 271 595 odpovědí a 409 751 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist