Palanda

Otázku položila: Anonymní uživatelka #345472 10.3.2021 23:56

Ahoj. Dceram 5.5 let a 2.5 roku jsme poridily Ikea paladnu. Je cca vysoka 14o cm po zabranu. Jak vysvětlit 2.5 lete, ze nahoře spinkat nemuze? Sundavate zebrik pres den? ( holky jsou celkem živé). Par dni tam chci spat s nimi. Dat matraci dolu a poresit schůdky.. Misto žebříku. Síť neni mozna nebo spis mam obavy, aby to sádrokartonovy strop zvladl. Dcery jsou tvrdohlave a vysvetlovani moc nezabira :(. Dekuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já bych to neviděla tak tragicky.. naučila bych jak lézt nahoru i dolů a trvala na tom ať se u těch schudku neperou ani nepredbihaji a jsou opatrné a dovolila to.. mám čerstvě tříletou a palandu má taky i když tam nespí a jen si tam přes den hraje, když u nás byla na návštěvě kamarádka s dětmi 3 a 1,5 tak jsme toho 1,5 jen ozkousely jestli to sám zvládne (zvládl nahoru a když chtěl dolů tak na nás zavolal) a starším vysvětlili ať dají pozor aby ho u toho nesrazili..

  • stupidiack11.3.2021 12:21

    Mám děti 6 a za týden 2 roky. Vysvětluju, že nahoře spí starší a dole mladší, že se chodí nahoru jenom spát a dole se hraje. Když má mladší tendence lézt nahoru, řeknu, ať jde dolů, je třeba to opakovat stále dokola. Starší nesmí během dne lézt nahoru, jen večer na spaní, aby to neučil mladší. :-)

  • Když tam polezou, tak bych jim to znovu vysvětlila

  • Když jsme se se ségrou hádaly, kdo bude spát nahoře (já jsem starší), tak nám vždycky děda/táta říkal, že nahoře spí "nováčci" a dole mariňáci, protože prdy jdou nahoru :-D :-D Takže dole je to lepší, protože nahoře jsou ty prdy, který smrdí. :-D To spíš asi pro pobavení.

  • Když by tam lezli, tak bych jim to opakovala. Že tam nesmí. A dala něco za trest. Něco co má ráda a je pro ten den typický. Třeba ráno nějakou malou ňamku (čokoládu), pokud dáváte. Nebo tak něco. Pochopí, že když to udělá, to nedostane. Zase na druhou stranu, odměna, když tam nepoleze.:-) samozřejmě dítě musíte zabavit, aby tam nemělo čas líst.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist