Ovulace po potratu

Otázku položila: Bývalá uživatelka #32354 25.4.2011 21:01

holky, chci se zeptat jestli mate nektera z vas zkusenost s ovulaci po samovolnem potratu. Objevila se vam hned po prvni MS? Nebo jste museli pockat. Me to potkalo nedavno a rada bych vedela jak jste na tom vy?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já stále měřím po potratu teplotu a vypadá to, že ovu je i ten cyklus co těhu odešlo. Ale dali jsem si s manžou pauzu :-)))

  • lulatko25.4.2011 23:28

    Ovulaci další cyklus po potratu jsem měla - zkontrolováno ultrazvukem, byla jsem zrovna na kontrole u své gyndr. po revizi. Kontroluješ-li ovšem ovulaci ovulačními testy, moc na ně brzo po potratu nespoléhej - mně se totiž stalo, že byly pozitivní i mimo ovulace, a takové výrazné koleje jsem do té doby v životě neviděla. Zřejmě šlo o nějakou crossreakci s hCG (nemělo cenu dělat si ovuláky, než mi hCG kleslo na 0, což trvalo několik týdnů; záleží ale, kdy jsi potratila - já v 9.tt, kdy jsou hodnoty hCG nejvyšší, to pak taky trvá dobu, než to zase klesne).

  • Ano, ovulace po potratu po první mentruaci je. Ale rozhodně není dobré ihned otěhotnět. Záleží, v kolikátém tt jsi byla. Ale určitě bych počkala tři měsíce. Děložní stěna je slabá a vajíčko by se tam špatně drželo, nech tělo oddechnout, nabrat sílu. Já potratila ve 14 tt, musela jsem čekat půl roku :-( Ale pak to vyšlo hned :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 744 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist