Otekání nohou.*(

Otázku položila: Bývalá uživatelka #24703 14.6.2011 19:54

Ahojky womenky,dneska jsme si všimla,že mi celkem dost otekli nohy. Nevím,čím to je,jestli tlakem,nebo tím,že mám celý týden 8-hodinovou praxi a jsem celou dobu na nohou. Nohy mám jak konve. Co se s tím dá dělat? Máte nějaké zkušennosti?? Jelikož takhle to do pátku asi nevydržím:( Díky za rady a typy...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já jsem těhu a dr mi doporučil: pít holou vodu, nohy hore a eventuelně sprchovat studenou vodou ... A procvičuj je ... Pata - špička - kroužit, atd ;o)

  • Já bych ti doporučila, aby sis raději skočila k doktrorovi, může to být banalita (8mi hodiné stání + dusno, vedro), ale taky to může být příznakem některých závažnějších stavů. Když MUDr. vyloučí že to je něco vážného, stejně ti může na otoky něco předepsat (existují léky, masti apod.), pak bych i uvažovala o masážích tzv. lymfodrenáži. Jinak anonymka píše správně: hodně pít, jak můžeš tak nožky nahoru a střídavé sprchování studenou vodou, cvičení také zabírá dokonce je dobrá i jízda na kole, nebo aqua-aerobik. A hlavně si dej pozor, aby sis teď když jsou nožky oteklé neobula boty, které by tě škrtily, nejlepší by byly typu crocsy.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist