Otěhotnění při Crohnovi nebo kolitidě

Otázku položila: Bývalá uživatelka #161224 13.7.2015 19:50

Ahojky holky, měla bych dotázek na vás které případně trápí Crohnova nemoc nebo ucel. kolitida. Jak jste to měli s otěhotněním s takovou nemocí?
Já jsem teď v klidové fázi a nemám absolutní představu jak to bude dál...

  • 15.07.2015 16:33:56 - yamd změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, já mám ulcerozní kolitidu. Vůbec nebyl problém otěhotnět.. jakmile otěhotníš zajdeš si ke svému lékaři ten udělá krevní testy zváží případnou medikaci.... a pak se domluvíte na dalším postupu. Já jsem během těhu brala salofalk 500, 1xdenně pro jistotu. A pokud si nejsi jistá zda do toho jít, zajdi si pro radu. Nikdo ti hlavu neutrhne. O miminko jsem sice přišla na konci 4měsíce, ale vůbec to s tím nesouviselo.

  • Kolegyně má Crohna, ne vážnou formu. Určitě Bere léky, má dietu. Teď je těhotná a myslím, že na otěhotnění to tolik vliv nemělo. Jen nemůže rodit spontánně kvůli tlakům na střeva a hlavně konečník. Držím palce, ať to vyjde, co nejdříve.

  • Mám ulcerózní kolitidou a jsem ve 29 tt. Beru salofalk 1x denně. Na přelomu 2 a 3 měsíce rapidní zhoršení a rychlé ubývání na váze, ale zvládli jsme to. Po měsíci na nedvhpence jsem opět v práci. Cron je asi horší, ale držím pěsti.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist