Otázka pro chovatele hlodavců

Otázku položila: Anonymní uživatelka #27719 14.10.2011 19:58

Měla jsem v pokoji 2 osmáky, ale musela jsem je přestěhovat kvůli nedostatku místa do jiné místnosti (taková předsíň). Topení tam je, ale je to spojené s chodbou, schody a celé se to v zimě nevytopí, navíc pod dveřma táhne a v zimě tam není teplo jako v pokoji.
1) bych se chtěla zeptat, jak nízkou teplotu snesou?
2) tip na nějaké alternativy vytápění přímo klece, když se místnost nevytopí? (napadla mě akorát žárovka)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Verousek8914.10.2011 22:41

    Optimální teplota pro chov osmáků (a myslím, že nejen jich, ale i ostatních hlodavců) by měla být minimálně 18°C. Horní hranice tak těch 23°C. Je to klasická domácnost. Hlavně si dávej velký pozor, protože žádný hlodavec nesmí být v průvanu! Nejideálnější je pro ně nějaké svoje soukromé místečku v rohu místnosti, kde budou mít svůj klid. Ale alternativní vytápění ti bohužel neporadím, s tím jsem se nesetkala.

  • Poradíte mi, prosím, jestli ten koupací písek pro činčily z http://www.domacizviratko.cz je opravdu tak kvalitní, jako mi o něm básní moje kamarádka? Víte, já jsem si dříve chtěla koupit domů klasicky maďarského ohaře - pejska, ale manžílek mi to rozmluvil, že prý s tím budu muset chodit neustále někam ven. A měl asi pravdu. O činčile ani nevím.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 233 otázek, kterým se dostalo 271 621 odpovědí a 409 755 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist