Otáčení na bříško - půl roku dítě

Otázku položila: Hanca256 18.3.2013 20:52

Holky, malá má skoro půl roku a nechce se mi točit na bříško...na bok se jí to celkem daří, ale dál ani ťuk. Ve středu jdeme k MUDr., tak mám obavu, aby zase nevychylovala, že je malá pomalá?! Co s tím?? Jak jí pomůžu?!
Díky

Holky, tak jsme doma od doktorky a byly jsme odeslány na RHB :-(
Jsem z toho smutná, ale aspoň to malej pomůže

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Petranka18.3.2013 21:51

    zkusila bych ji motivovat hračkama, a v momentě kdy se překulí na bok tak ji lehce za horní pokrčené kolínko pomoct k přetočení, důležite je aby šla přes ramínko a o tu dolní ruku se jakoby vzepřela. důležité je trénovat na obě strany. nebo ji můžeš jak leží na zádech vzít nožku za kolínko a lehce je napomoct k přetočení. asi to potřebuje ukázat :-) jinak klid. každé dítko není stejné, nicméně v 6ti měs. už dr. asi vyšilovat bude, v nejhorším vás pošle na rhb a tam vás zkouknou a poznají co a jak a když tak ukážou další cviky na svalíky. neboj určitě na to přijde stačí někdy jen párkrát ukázat. :-D

  • Ahoj, nemám radu, ale jsme na tom stejně. Na bok už se točí krásně, už je skoro i na bříšku, ale neprotáhne ručičku. Já si myslím, že už to za chvíli zvládnou.

  • Holky my máme 6 měsíců ve čtvrtek a do minulého týdne jsme na tom byli stejně. Malý šel na bok a dál nic. Ani se nepokusil. Taky jsem se bála, co na to řekne doktorka. Ale o víkendu dostal novou hračku, která ho zajímá a najednou to jde. Ručičku pod sebou zapomíná a netočí se s žádnou velkou radostí, ale otočí se párkrát. Dnes dokonce se otáčel na břicho i ve spánku. Jsem byla půl noci ve střehu kdy ho zas otočit zpět :-D. Takže možná ta motivace hračkou a trošku jim pomoct. Doktorce jsem řekla, že se snažíme, ale nejde nám to zatím 100% a neříkala nic.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist