Oslava prvnich narozenin

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25988 19.5.2019 23:33

Dobrý den potřebuji poradit protože mi z toho už hrabe. Naše holčička bude mít za chvíli rok. Ale je velký problém oslavou. Jelikož že strany nasi nesnášejí manželovi stranu. Hlavně můj otec. Chtěli jsme s manželem udělat opravdu hezkou oslavu cca o 20ti lidech někde venku na místě kde jsme se s manželem brali. Ale můj otec prohlásil že se nebude pretvarovat a odmítá přijít a že to bude stát hodně peněz. A já říkám co je mi do toho vzdT to platit nebude. Už udělal ostudu na naší svatbě ale že udělá scénu a nepřijde na oslavu vnučky která ho zbožňuje tak to mě vážně dostalo... Tak jsem navrhla že to uděláme na zahradě aby to bylo levnější a on že i tak nepřijde. Chce totiž abychom to udělali na 2x ale to mě to pak vyjde ještě dráž a budu muset kupovat 2 dorty a pod... Na i. Se mi nelíbí že mi organizuje oslavu... Je to na pytel strašně jsme se pohádali a mamka asi taky nepřijde pokud nepůjde on... A já nevím co dělat poraďte jak by jste to na mém místě řešili vy?

  • 20.05.2019 19:16:18 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Francy20.5.2019 5:56

    Když nechce přijít, tak ať nechodí. Ještě by tam zase udělal scénu a zkazil to všem. A kvůli němu 2 oslavy? Blbost. Jde snad o vaši dceru, ne o něj, jeho smůla. Až mu vylíčíte, jaká to byla skvělá oslava, tak bude ještě hodně litovat, že tam se svou vnučkou nebyl. Chová se snad víc jako děcko než ta malá 8-o

  • HaSha20.5.2019 6:39

    Chtít to po tobě nemůže, to on má problém přijít, i když "kakabus" na oslavě taky nebude nic příjemného. Oficiální oslavu bych udělala jednu, pozvala je, ale pokud nepřijdou, netrestala bych je za to a dala jim možnost dodatečně popřát vnučce jiný den, ale už ne jako oslavu - max. pár zákusků ke kávě a ideálně u nich doma (přece nebudete dělat dvě oslavy každý rok, ať si zvykne a uvědomí si, o co přichází).

  • Já to udělala tak, že oslava byla s mojí stranou rodiny (manželova stejně nemá o dceru zájem) a ostatní prostě jen popřáli :-) víc oslav bych být tebou nedělala nebo to budou vyžadovat každý rok :-)

  • Udělala bych oslavu jednu, s lidmi, kteří chtějí přijít a nedělají problémy. Jestli bude otec s mamkou chtít oslavit narozeniny vnučky jinak - třeba, když se u nich zastavíte na návštěvě... - tak ať navrhne termín a pozve vás. Nestresuj se tím...:-)

  • Rebeca20.5.2019 6:18

    Tyhle ty mocenské hry, kdy jde lidem jen o to, aby si ONI prosadili svou a vyšachovali někoho jiného, fakt nesnáším. 8-o Naučila jsem se to řešit možná drsně, ale zato spolehlivě: Máš s něčím problém a děláš ostudu? Není problém, od příště tě už nikam nezvu. Až se naučíš chovat a omluvíš se, můžeme se o tom pobavit. Pokud ne, je to tvůj boj. Byla by pitomost přizpůsobovat se někomu takto neurvalému.

  • WojKa20.5.2019 6:02

    Přesně jak píše Francy. Všem, koho bych chtěla na oslavě své dcery bych doručila pozvání a jestli přijde či ne už je jen na něm. Určitě bych nedělala dvě oslavy jen kvůli tomu, že mají nějaký problém s druhou polovinou rodiny. Člověka to možná zamrzí, že tam nebudou všichni, ale prostě se bohužel nemůžete zavděčit všem a kdo chce narozeniny s vaší dcerou oslavit, ten přijde. Přeji, ať to vyjde dle vašich představ.

  • když chce oslavy dvě,tak ať si tu jednu zařídí sám a i zaplatí,s vnučkou to oslaví a druhé rodině se vyhne....

  • petulinkaa1320.5.2019 16:45

    Pokud bych dělala takto velikou oslavu tak bych dělala jednu a jak píšou holky, kdo přijde, prijde, kdo ne ma smůlu ;-)

  • Teď neřeším vztahy. Ale. Malé v tomto věku je zcela u zadele nějaká party. :) proč to řešit dohromady a nedělat malé oslavy dvě? Proč mít dva dorty? My to děláme vždycky na 2x.protoze se to časově nedá dát dohromady. Já bych v tom zase takovy problém neviděla. Pokud musí být dort na obou oslavách, tak menší a pěkný. Na osobu stejně lidi vypijou a sní spolu nebo zvlášť stejně.. Hodila bych hrdost za hlavu a pro malou ustoupila.

  • Jde hlavně o to dítě a prarodiče by mělo hlavně to zajímat a jestli se mezi sebou nemají rádi, tak to by teď řešit neměli. Mě by nenapadlo dělat kvůli tomu dvě oslavy. Prostě bych udělala jednu a hotovo. My děláme pro dceru vždy velkou párty, kterou si užijeme víc, než ona. Letos jsme měli dokonce i pronajaté ozvučení od https://rental.economic-service.cz/kategorie-produktu/zvuk/ , tak to byla paráda.

  • Kamilka3322.7.2023 14:09

    Pokud někdo nechce přijít na oslavu, tak ho nenuťte. Jednou budou litovat, že neviděli oslavu prvního roku vnučky. My máme každý rok oslavu narozenin našeho syna na zahradě, a tak jsem koupila na internetových stránkách https://www.tentino.cz/skladaci-piknik-set--stul-2x-lavice/ dětský piknikový stůl, na kterém se našim dětem nejlépe jí, jelikož nevadí, když si ho zapatlají.

  • stupidiack20.5.2019 6:07

    Nezbývá ti než to udělat vážně na dvakrát. Nebo snad chceš, aby vzpomínky tvé dcery na první (!) narozeniny nebyly zrovna nejhezčí a ona si z nich pamatovala jen hádky a neshody? Nemusí to být velké hogo fogo oslavy, dítě z toho moc rozumu nemá (teda pokud to budeš dělat kvůli ní a ne např. kvůli fotkám, jak je někdy zvykem) a udělají jí větší radost třeba balonky, bublifuk apod. Navíc dítě neocení hodně lidí, spíš naopak. Doporučuje se právě na první narozeniny max. 10 lidí, aby toho na dítě nebylo moc. Moje rodina je taky rozhádaná a vím, že jedna oslava by nepřicházela v úvahu. Ale vůbec by mě nenapadlo je do toho nutit násilím, neužil by si to nikdo - ani ta malá. :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 699 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist