Oslabená imunita, máte zkušenosti?

Otázku položila: Hanca256 18.2.2017 13:52

Ahoj holky, naše malá (4 roky) byla stále nemocná a na imunologii zjistili, že má hodně oslabenou imunitu. Jsme objednané, prý dostanem nějaké léky. Upřímně se mi do toho moc nechce - chemie. Je někdo v podobné situaci a řešil to třeba jinak? Přírodní věci na imunitu a případně jaké? Děkuji za každou radu 😉

  • 18.02.2017 18:31:45 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 18.02.2017 18:31:45 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já bych se te imunologické léčbě tolik nebránila. Není to totiž taková chemie, jak si myslíš. Základem pro většinu základních léků pro léčbu jsou různé typy streptokoků a stapholokoku, haemofilu apod., Které jsou obsaženy v tabletách a organismus se vůči nim učí lépe a efektivněji zasáhnout a eliminovat je dřív, než by v případě infekce stihly propuknout v nemoc.
    Syn se léčil ribomunilem, já luivacem a musím říct, že mne to velmi výrazně pomohlo.
    Jinak nám ještě dr na imunologii radila Glukanek sirup a taky měl účinek. Ale myslím, že ne tak dlouhodobý jako ribomunil. Spíš jen dokud ho bral a velmi krátce po dobrání.
    U nás je teda imunitní deficit, tak že je to běh na velmi dlouhou trať a snad se to zlepší až s nástupem do školy, kdy imunitní systém zvládne lépe reagovat.

  • Veronika3218.2.2017 14:05

    ideální na imunitu je rybí olej-lze pro děti od 1 roku, není to žádný hnus,je to docela dobré a imunitu to podporuje stoprocentně, dále existují echinaceové kapky,to je taky na imunitu

  • macicekkajik18.2.2017 14:52

    Echinaceu bych také doporučila, ale jen v té době, kdy propuká nemoc, prostě začíná bolet v krku, náběh na rýmu a přidat k echinacee i vitamin c, aby se zvýšila účinnost. Pokud není dítě alergické na pyl. Tak bych doporučila také pít květy z černého bezu. Prostě pouze bylinky. Ne, žádné chemie z lékárny. Jako malá jsem měla problém s průduškami a jen díky bylinkám téměř nikdy nemarodím a mému manželovi echinacea a bylinky hodně pomáhají. Imunita se rozvíjí a dává do pořádku dlouho, je to běh na dlouhou trať, ale stojí to pak za to.

  • ElisHoli18.2.2017 18:14

    Já jsem brala hlívu ústřičnou. Existuje to buď v tobolkách, ale jsou dost velký, to sem brala až tak teď (je mi 18 :D). Když jsem byla malá, tak jsme s mladší ségrou měly sirup. Ani to nebylo nijak hnusný, myslím, že to bylo dokonce dost sladký, zapíjela jsem to vodou :D Ale řekla bych, že to pomohlo, jak ty tobolky, tak sirup. Zkus se zeptat v lékárně :)

  • Borlova18.2.2017 20:17

    Netuším jak hodně chemické to je, nebo zda je to jen na přírodní bázi, ale nám mudr. doporučila Imunoglukan. Doktorka říkala, že je to v podstatě jedno z mála co imunitu opravdu posiluje a lidi si to chválí.

  • ahoj, taky bych se toho nebála - starší syn (5 let) dostal taky Ribomunyl a já Luivac a díky tomu byl celý podzim a zimu zdravej, až teď měl první virózu... v lékárně mi říkali, že je škoda, že se imunoterapeutika nepředepisují častěji, je to stále vcelku přirozená cesta jak dopomoci vlastní imunitě a je to pořád lepší než pak řešit následky (antibiotika atd. ...).

  • Erikka19.4.2020 15:33

    A nezkoušeli jste kozí kolostrum od Betuly?

  • Kajaka22.4.2020 21:03

    U nás ho bereme celá rodina :-) Dcera a syn to dětské a my s manželem to normální.

  • Erikka28.4.2020 21:36

    A má to nějaké účinky opravdu je vaše imunita na tom lépe a nejste nemocní?

  • To kozí kolostrum nevypadá vůbec špatně. Já mám doma kravské, viz https://www.senzamedical.cz/senza-colostrum-90-kapsli-kravske-kolostrum/ a to podle mě funguje dost podobně.

  • Moje mala sestra brala Acc a moc ji to pomohlo

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist