Ošetřování problematické pleti

Otázku položila: Anonymní uživatelka #57859 30.6.2012 14:07

Ahoj, chtěla bych se zeptat jak ošetřujete svou pleť a co si myslíte o pleťové kosmetice. Já mám pleť všelijakou, kousek příšerně mastný, kousek příšerně suchý. Je to určitě způsobeno i tím, že mám poruchu štítné žlázy a cukrovku. Hodně se mi dělá akné a zůstávají mi na kůži ošklivé flíčky. Strašně mně to sráží sebevědomí, už se mi nechce ani mezi lidi, před muži se stydím. Nejde mi to ani zamalovat. nesnáším příliš hutný make up a když se snažím flíčky zamaskovat korektorem, jako by mi ho pleť požírala, za chvíli jsem zase jako bez make upu. Zkoušela jsem různé kosmetické přípravky na pleť, krémy, vodičky, peelingy. Různé značky i přírodní kosmetiku. Nevím už podle jakých rad se řídit. Někdo říká nepoužívat nic, jen omýt vodou, případně použít obyč krém nebo třeba olej, někdo doporučuje používat x vrstev krémů, ranní, večerní...jsem z toho tumpachová. Nechci si obličej přeplácávat jedovatýma serepetičkama, ale zase si chci zvýšit sebevědomí a nebýt tak příšerně flekatá. Jaký na to máte názor, co používáte a jak? Můžete prosím poradit? Některá kožařka řekne že to není tak strašný a dá krém, který stejně nepomáhá, a nebo mi doporučuje drastický peeling, který je podle mě příliš drastický, jedovatý a mnoho žen říká, že stejně moc nepomohl. Takže ani u lékařů netuším co si o jejich radách myslet. Děkuju moc!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ono s tou pletí to není tak snadné, že by se namazala zázračným krémem a byl by pokoj. Na pleť se musí totiž hlavně vnitřně - jen to co je zdravé uvnitř může být krásné navenek. Já za sebe doporučuji hodně obyčejné neslazené vody, zeleniny a ovoce. K zahození nejsou také bylinkové čaje, které čistí a rozproudí lymfatický systém. Pokud se to doplní vhodnou kosmetikou je "vyhráno". Zkus Ryor, je to česká přírodní cenově dostupná kosmetika, kterou si hodně lidí chválí - mají v nabídce nejen kosmetiku, ale právě i čistící čaje a nativní stravu. Na stránkách mají poradnu, kde můžeš popsat svůj stav a oni ti poradí co od nich zakoupit.

  • Taky jsem mívala všelijakou pleť a musím říct, že se mi to hodně zlepšilo až se stravou. Stručně: piiju jen obyč vodu, jím hlavně zeleninu, obiloviny, luštěniny, nic příliš tučného... Po nějaké době se to upravilo.
    To ale neznamená, že kašlu na péči zvenku. Osvědčilo se mi masírování pokožky (klidně celého těla, ale hlavně obličeje) takovými drsnými masážními rukavicemi. Nebát se toho, pořádně odrhnout. To pokožku krásně prokrví, pročistí póry, zbaví zbytečného mazu a odstraní odumřelou suchou kůži. Pak je dobré nanést masku - ta co psala Simea - z medu a skořice je výborná. Skořice opět prokrvuje, je antibakteriální a med pěkně zvlhčuje do hloubky (suché místa se zvlhčí a mastné už nebudou mít potřebu vytvářet tolik mazu). Klidně stačí hoďku mít na obličeji a pak smýt studenou vodou, tím se póry stáhnou.
    Krémy nepoužívám žádné, nakonec vetřu jen MALINKO mandlového oleje (může být i třeba olivový, ale mandlový je super). A to tak, že si ho trochu kapnu do dlaně, rozmažu po rukou a pak s nimi přejíždím po obličeji. Kdyby se ti toho podařilo dát moc, tak prostě odsaj ubrouskem. No a pak už to jen dělat pravidelně.
    Léků, krémů a chemie používám přesně 0% a přitom to funguje, pleť mám jemnou, pružnou a zvlhčenou tak akorát.

    Tady jsou ty rukavice, co myslím: http://www.body-basics.cz/cz/katalog/nejprodavanejsi/masn-rukavice-na-tlo.html

  • Simea30.6.2012 15:43

    Zkus smichat med se skorici, nanest na oblicnj a nechat pusobit, nejlepe dve hodiny a vic.. ze zacatku kdyby ti to vadilo, tak radsi rychle smejt. Melo by se to delat 7 dni a pak jednou tydne. Akorat to z toho obliceje steka..

    Nevim jak to je pri cukrovce, ale na oblicej by to snad vadit nemelo. Pak je dobry pit koprivovy caj, cisti.

    Tohle jsem ozkousela, plus oblicej myt pouze studenou vodou. Pri delsi praxi to stahuje pory.

  • Na tvou pleť bych použila kosmetiku na smíšenou pleť. Ta je vhodná v případě, že je část obličeje mastná např. T zóna a část suchá, např. tváře. Olej bych rozhodně nepoužila na ty mastné části. Ať už použiješ jakoukoli kosmetiku, je to podle mě jedno. Každý si oblíbí nějakou jinou, to je těžké. Každopádně se radí používat obvykle celou řadu od jedné značky (krém, vodu a pleť. mléko) a občas vystřídat značku. Je kosmetiku střídám celý život, u žádné jsem nezaznamenala nějaký výrazný kladný účinek. Ať už to byla "chemická" kosmetika nebo čistě přírodní. Tak jedno do týdne zhruba si ke klasické péči přidám masku, tak 2x do týdne si dělám peeling. Chce to hodně čistit pleť ráno i večer, dodržovat pitný režim.
    Na mastnou pleť a akné je (v kosmetickém salonu) dobrý chemický peeling (dá se koupit i krém na domácí použití) nebo diamantová (mikro)dermabraze nebo galvanická žehlička. To řeší mastnotu, akné i póry i flíčky.
    Ale tohle vše většinou bývá vnitřní problém, hormonální hladina. To je potřeba taky řešit!
    Taky si můžeš občas pomoct i takto: vypít ráno na lačno sklenici vlažné vody se šťávou z půlky citronu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 229 otázek, kterým se dostalo 271 609 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist