Orchideje

Otázku položila: Anonymní uživatelka #52353 4.11.2011 18:13

Dobrý večer, pěstujete někdo doma orchideje? Prosím vás, jak je to se zaléváním a celkovou péčí v době, kdy "dáme rostlinku k spánku" ? Mělo by to být okolo tří měsíců tuším. Děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj nedávám je spát,a zalévám je jednou týdně ale i klidně za 14 dní...a to tak že je ponořím na hodinku do vody.ale kupuji destilovanou a nebo je dobrá dešťová.ale někdo nedělá ani to a rostou jim taky krásně.

  • Verousek894.11.2011 19:05

    Já zalévám tak 1-2x týdně, ale pouze tak, aby se voda nasákla, ale nestála v misce, jinak květinu nedávám spát. Mám ji na parapetu na jih a krásně mi roste, teď mi zrovna odkvetla (asi před měsícem a půl), zaštípla jsem stonky zhruba na 2 - 3 očka od spodu a před pár dny jsem si všimla, že se objevil další stonek z toho starého :) Kdyby se tam nic neobjevilo, tak bych stonek odřízla.

  • Kdysi jsem v Hornbachu vzala letáček celý věnovaný orchidejím (pěstování, přesazování atd.) a je tam napsané, že pokud kvetou, tak se mají namáčet do vlažné vody (odstáté nebo dešťové, ale dávám je normálně pod kohoutek a máme dost tvrdou vodu a nevadí jim to) a pokud jsou odkvetlé, tak ustřihnout ten stonek za 2. kolínkem a zalívat do 14 dní. O žádném zazimování jsem nečetla a nechávám je normálně celý rok na parapetu.

  • mě orchidej odkvetla před 3 měsíci a do ted nevyhnala žádnej novej stonek :( nevíte někdo jak tomu pomoct?

  • Ahojky. Když orchidej odkvete, měla by se nechat odpočinout. Já je dávám do ložnice, kde je chladněji a taky je míň zalévám. Když začne vyrážet nový výhonek, tak je dám zase na teplejší místo. Jinak já mám orchideje postavené ve větších miskách na keramzitu, takže když je zaleju voda proteče a nestojí ve vodě, co prý nemají rády. Nebo mám květníky přímo na orchideje, kde je ve spodní části prostor, kam odtéká voda.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 557 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist