Opustit dlouhodobý vztah kvůli zamilovanosti

Otázku položila: Anonymní uživatelka #412247 15.4.2022 16:12

Ahoj, řeším takovou nepříjemnou záležitost. Mám přítele přes 7 let před 5 měsíci mě požádal o ruku. Nebylo to vždy růžové, ale nějak jsme to vždy zvládli. Chtěli jsme si koupit vlastní bydlení, ale situace je teď jaká je a moc se nám již delší dobu nedaří pohnout z místa. Bydlíme u rodičů. Já jsem nikdy na svatbu a děti moc nebyla.Deti jsem nikdy pise nechtěla. Přítel by dítě chtěl teď už hodně. Poslední dobou jsme řešili pořád nějaké menší hádky apod. Já jsem se seznámila s kolegou z práce a strašně jsme si sedli. Máme stejnou povahu, rádi spolu trávíme čas a cítím takovou tu zamilovanost a to příjemné co je vždy na začátku vztahu. On to ma stejně a chtěl by se mnou být. Přítel na mě poznal že se něco děje tak se dnes zabalil a odjel, že se chce rozejít. Samozrejme jsme se o tom bavili více. Problém je ten, že já teď vůbec nevím co cítím a co chci dal. S tím kolegou je problém ten, že má 2 děti. Jsem teď hrozně zmatená a vůbec opravdu nevím co ke komu cítím. Holky, prosím nesudte, jen by mě zajímalo zda se vám stalo něco podobného a jak jste se rozhodly. Rozum mi říká že přítel je ideální do života ale srdce mě táhne jinam :(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Francy15.4.2022 16:56

    Opravdu si myslíš, že je přítel ideální? Dle textu máte každý jiné očekávání od života. On chce svatbu a děti, ty ani jedno, hádáte se a připadáte mi jako přechozený pár. Motýlci s kolegou jsou jistě fajn, ale měla by sis nejdřív vyřešit svůj vztah a až potom něco dalšího. Plus, dokážeš si představit žít s mužem, co má dvě děti, když ty sama na děti nejsi? Pokud je slušný otec, tak vždy budou na prvním místě před tebou a pokud jsou malé, tak ho budou ještě dlouho a často potřebovat. V neposlední řadě vztah v práci? To nikdy nedělá dobrotu.

  • 1) přítel chce děti, ty ne
    2) přechozený vztah - už se poohlížíš jinde
    3) hádky
    4) kolega má děti (jak už bylo řečeno, budou pro něj priorita), ty děti nechceš
    5) kolegu asi zamilovanost omrzí, když zjistí, jak je rozvod s dětmi a majetkem komplikovaný
    Suma sumárum - nech je oba, dej si čas na utřídění myšlenek a priorit a pak si najdi někoho jiného.


  • Lenka99716.4.2022 13:23

    Řešila jsem nedávno podobnou situaci. My už jsme akorát byli manželé. Byli jsme spolu 9 let, vzali se a chtěli dítě. Po tom co jsem potratila jsem dost začala přemýšlet jestli tohle vůbec chci. Přišla jsem na to, že prostě manžela nemilují a v tu chvíli se objevil někdo jiný.... Zamilovala jsem se a ač s bojem se rozvedla. Bylo to dost krutý, protože bývalý manžel vyšiloval a dělal jen naschvály. Po rozvodu jsem začala nový vztah,ale postupem času se ukázalo, ze to není ten pravý a odkopl mě bez důvodu. Za pár měsíců přišel do mého života chlap , který je úžasný a doufám, že to tak zůstane. Rozumíme si moc až jsem z toho měla ze začátku docela strach, jsme spolu už asi 7 měsíců a bez jakýchkoliv hádek nám to klape a opravdu jdem takhle šťastná nikdy nebyla. Nasleduj své srdce, ale nikdo nikdy ti neřekne co je správné ;-) pokud chceš napiš SZ.

  • Ja mam nieco podobne, vydata, 15 rokov spolu ale stale bez deti, ktore sme chceli ale neprisli. A zrazu bum bac, kolega, vsetko hore nohami. On ma priatelku a do toho syna, sice jej, ale jemu vravi tato. Citime to obaja, ale ja nemam odvahu opustit muza, on priatelku s malym. Fungujeme vyse pol roka na pohladoch a slovach bez akehokolvek fyzickeho kontaktu. Myslim ze aj vdaka tomu ako sme boli vychovani to tak aj zostane. Srdce vravi jedno ale... Vravim si ustojime to a stretneme sa v buducom zivote ked budeme bez inych zavazkov.

  • Věř, že ty děti budou dříve nebo později problém. Nejsou tvé, otec je bude vždy uprednostnovat nehledě na to, že výživné je teď docela vysoké. Po 7 letech je normální, že už necítíš zamilovanost, ale pokud ve vztahu není nějaký zásadní problém, nedocházela bych.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 490 odpovědí a 409 679 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist