Optika

Otázku položila: Anonymní uživatelka #35919 14.8.2011 10:44

Ahoj holky, nevíte prosím vás, jestli vám i v optice nezměří oči? Nevím, jestli jsem se správně vyjádřila. :D Nikdy jsem problém s očima neměla, ale před maturitou se mi to zhoršilo, a teď hůř vidím do dálky. Tak bych asi potřebovala brýle, jsem z vesnice, v nejbližším měste sice nemocnice je, ale na dvě věci, byly s ní obrovské problémy, skoro všechno tam zrušili, teď se snaží obnovit aspoň to nejdůležitější, a očař je tam právě snad jen jeden den v týdnu.. A já se do města málokdy dostanu, tak aspoň kdyby v té optice mi to vyřídili, kdyby to šlo. Díky!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • jj v optice oci meri,ale pokud by jsi sla porpve, tak bych sla nejdrive k ocnimu. Ale to zalezi na kazdem.

  • V dnešní době jsou optiky stejně proškolené jako oční... Nemůže měřit oči ten kdo prodává, musí být řádně proškolen. Já si takhle nechávám měřit stále - podmínka je, že to máš zadarmo když si u nich koupíš brýle,nebo čočky - jinak se za měření platí. Klidně si tam skoč :)

  • petulinkaa1314.8.2011 11:37

    V optice meri,ale nekterá to má tak,že ti změří pouze jen,když si u nich zakoupíš brýle..ale někde to dělají i bez této nutnosti :-)

  • Verousek8914.8.2011 12:35

    Já jsem poprvé byla u doktora, protože jsem tenkrát ještě nevěděla, že mi to vyřídí v optice, pocházím z malého města, kde je očař pouze jeden a je na "dvě věci." Když jsem potřebovala nové brýle, zašla jsem si do GrandOptical, kde měli svého doktora, ale byl naprosto příšerný, jen se na mě podíval a poslal mě pryč, takže jsem z obchodu odešla a zašla jsem si do Oko optik a tam byla mladá slečna, na které bylo vidět, že tomu perfektně rozumí a hlavně, že ji to baví. Změřila mě, dělala se mnou spoustu věcí - ani nevím, co všechno to bylo :D Naprosto perfektní, mám problém, že na jednom oku nejen, že hůř vidím, ale i ze strany vidím rozmazaně, takže mi dala objednávku na speciální půlenou čočku (nevím, jak se tomu speciálně říká), vybrali jsme spolu i obroučky brýlí a naprosto jsem spokojená, brýle mi slouží už asi 2 roky a jsem z nich nadšená! Takže jestli můžu doporučit, tak rozhodně Oko optik. A ještě znám J & M Optik, tam si nechával dělat brýle můj přítel a je také spokojený.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist