Opruzenina u kojence.

Otázku položila: Bývalá uživatelka #19576 17.10.2012 20:55

Maminky.Co používáte za mastičky proti opruzeninám .A co používáte ,když už vzniknou?
Já už nevím,co bych tomu našemu malému dala.Přebaluji velmi často.Mažu.Pleny měním.Ubrousky doma nepoužívám.jen vodu.A přesto se nám zadeček stále červená....Díky.

Díky za reakce a pomoc.Něco z toho vyzkouším.Snad to bude brzo ok.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mě na to trpí Erička, pomáhá Sudocrem. Měli jsme bepanthen (myslím) a ten byl k ničemu.

  • Používala jsem bepanthen ale malému se stejně v tříslech a na pytlíku udělal nějaký ekzém, od té doby, co používám obyčejnou Ondřejovku, je kužička uplně v pořádku

  • Ja jsem pouzivala na zadecek po kazdem kakani rybilku nebo weledu. Proste vzorecky co jsem dostala v porodce a ve dvou mesicich jsem prestala pouzivat a nedavala nic. Utrela jsem vlhcenym kapesnikem a nemazala. tedka mame rok a porad mam zbytek te rybilky a tak to pouzivam na teplomer. Ja mela koupeny velky Bpanthen a mam ho cely, protoze jsem slysela chvalu na rybilku a tak kdyz jsme ji v porodce dostali tak jsem ji pouzivala,sice smrdi,ale asi spatna nebude,treba tu zkus.

  • Já používala hodně Niveu na opruzeninky a teď jsme přešti na sudocrem je o dost lepší a co betapanthen?

  • Bepanthen mast.Je dobrá na bradavky při kojení i na zadaček.U mých synu zabrala brzy:-)

  • Martasek8917.10.2012 21:06

    Bübchen u nás zabírá nejlépe. Sudocrem extra ne.

  • naštěstí děti na opruzeniny trpěly, jen když rostly zuby, nemusela jsem mazat njičím (jen na noc rybilkou), ale když už byl náběh na opruzeninu, tak jsem používala imazol, to nám totiž nic jiného nepomáhalo. Pomohl prakticky okamžitě na pěkně rozjetou, po celém zadečku, rudou opruzeninu, kdy už jsem šla tehdy bezradná k lékaři a od té doby při prvních známkách opruzení jsem trošičku mázla a bylo dobře.

  • lulatko17.10.2012 22:49

    Taky bylo období, kdy měla dcera zadek opruzený snad pořád. Bepanthen ne, calciovka ne, sudocrem byl dobrý ze začátku jako prevence, ale na opruzeninu nula. Na doporučení řady lidí jsem pořídila ještě měsíčkový krém na opruzeniny od Weledy, ale u nás naprostá katastrofa... Schvaluji Ti oplach čistou vodou místo vlhčených ubrousků (já teda ještě lehce myla dětskou koupelí od Biodermy, je hypoalergenní, vhodná i pro atopiky, velmi šetrná, přece jen se to s ní mylo lépe), nejdůležitější ze všeho je nechat prdku pak pořádně vysušit! Vůbec nechat větrat při každém přebalení, natřít až dokonale vysušenou. No a "zázrak" se konal a opruzeninu vážně zmírnil až v dnešní době zatracovaný Pityol (tím jsem mazala, když už bylo fakt nejhůř, třeba až s mokvajícími prasklinkami); když to bylo méně vážné, tak Imazol. Těmito dvěma především dle závažnosti stavu hlavně na noc (nemají se používat pravidelně/preventivně při každém přebalení nebo příliš dlouho, protože časem přestanou zabírat). Jinak jako prevence, nebo při opruzenině přes den, když to bylo trochu lepší, se mi nejvíc osvědčil dětský krém Aviril nebo bylo-li to většího rozsahu, tak šírší okolí dětským krémem Sebamedem. Hlavně nechat pořádně vsáknout, pak teprv plenka.

  • já u malého používám dětský krém od Alverde na opruzeniny (Elfík) a zatím sme v pohodě :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist