Opruzení a růst zubů

Otázku položila: Anonymní uživatelka #58762 19.11.2012 15:32

Holky, může souviset opruzená červená prcka mimča s růstem stoliček? Má i trochu řidší kakání. prosím měly byste tip, co na bolavou dupku pomáhá? Nemá to červené jen v zadečku, ale i na prcince :-(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ano souviset to může .Některé mimi vyloženě růst zoubků prokaká.Mně se nejvíce osvědčil asi Sudokrém a místo ubrousků mám uvařenou dubovou kůru a omývám malého tím.My máme s prdelkou problémy neustále. Pokus se prdelku často větrat a opravdu vynechej ubrousky.:-)

  • lulatko19.11.2012 16:37

    Ano, může to souviset a je to častý průvodný jev prořezávání zubů. Taky jsem si tím s dcerkou prošla. Nejlíp nepoužívat vlhčené utěrky, ale čistou vodu, případně jemný mycí prostředek (třeba Sebamed). Nechat pořádně usušit, vyvětrat. Pak jsem základní nátěr celého zadečku dělala dětským jemným krémem Sebamed, nechala chvilku vsáknout. Na červená místa se mi pak běžně přes den nejvíc osvědčil obyčejný levný krém Aviril (vychvalovaný sudocrem na zklidnění nezabíral). Dvakrát denně (ráno po prvním přebalení) a večer před spaním jsem pak místo Avirilu mazala dle závažnosti stavu buď Imazol krémpastou nebo Pityolem.

  • u nás snad každý růst zoubku ohlásila opruzená prdelka (jinak děti na opruzení netrpěly, ale je asi nějaká agresivnější moč), stačilo ráno a večer trochu máznout imazolem krémpasta (volně prodejný). Vlhčené ubrousky jsem nepoužívala a v té době děti ani nevětrala (1. zuby měly až později, kdy už se pohybovaly a nechtěla jsem tu mít samou nehodu), alespoň jsem je častěji přebalovala.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 744 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist