Opíjí se někdy Váš partner?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #37873 12.7.2012 9:09

Ahojky holky, musím se vypsat a potřebuju slyšet názory jiných. Bydlím se svým přítelem od nového roku, když jsme spolu začali chodit měl trošku problém s alkoholem, když píšu trošku, tak nemyslím, že byl alkoholik, jenom si prostě o víkendu rád dal a to ve větší míře. Když jsme spolu začali bydlet, tak jsem mu řekla, že si nepřeju aby pil, to pochopitelně porušil na kolaudaci bytu, jenže ne, že by si dal pár piv, ale udělal mi před kamarády pořádnou ostudu, když se tam válel po zemi atd... Byla jsem naštvaná, ale hodila jsem to za hlavu. Kdykoliv jsme šli sednout s kamarádama, tak vždycky se nejvíc zlískal on a dělal mi ostudu. Teď jsme byli u mé babičky v sobotu a ta samozřejmě pořád nalévala a ten nedokázal odmítnout, doma jsem mu řekla, že by se měl začít konečně krotit. No a proč to píšu? Protože včera zůstal místo do 14 hodin v práci prý do 15, ale domů přišel až v 16:40 a opět byl navalený, protože jsem se na to nemohla koukat, odešla jsem do ložnice, kde jsem si zapnula žehličku, přítel mi tam pořád lezl a věděl, že jsem naštvaná, poslala jsem ho "někamů v tom mi vyrval tu vřelou žehličku a hodil jí o zeď, začal strašně řvát, honit mě po tom bytě, jednou mi vlepil facku. To bylo poprvé, co mě uhodil. Od té doby se spolu nebavíme. Nevím, co mám dělat, je mi líto, že zrovna jsme si zařídili byt a já bych ho měla třeba opustit :( Nevím, jestli mu mám dát ještě šanci, nemám už sílu :(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj, nemyslím si, že se změní, ale možná se pletu - ale pochybuju. Chápu tě, že nevíš zda odejít, bojíš se samoty a nejistoty. Ale věř, že je to jednodušší, pokud nemáte děti. Jakmile by byly je to o to horší, musela by ses postarat i o ně. Vím o čem muvím. Nebo raději mlčím. Je to alkoholik, který již použil násilí. A ty už si nikdy nebudeš moci být jistá, zda se to nezopakuje a dle toho budeš upravovat své chování a jednání: např. raději do něj nebudu rýpat, aby mě neuhodil. A staneš se spoluzávislá. Je to těžké, vím. Ale jdi od něj, bude ti lépe. Ale to poznáš až to uděláš. Je dosti takových, co našli i přes těžké chvíle s alkoholikem, štastí a jsou ve spokojeném vztahu. Pro člověka je asi nejshorší unat chybu - spletla jsem se, bere to jako osobní prohru, stydí se. Ale není to tvoje vina - on je nemocný. On se sebou bude muset začít něco dělat - ne z tvého donucení - to by nemělo trvání -ale protože sám chce. Ale on nevnímá, že má problém, baví ho to, líbí se mu to.

  • Terko, tohle je velmi složitá situace a asi není jednoznačné řešení. Já bych se s ním pokusila promluvit - za střízliva, řekla mu, že mi hodně ublížil a že jsem z něho měla strach. Záleží jen na něm, jak zareaguje.
    To, že si pánové dají pár piv je v pořádku, ale tvůj popis zavání alkoholismem. Pokud ti dal facku, tak se to může stupňovat. Možná by to chtělo mu dát ultimátum. Alkohol mu nezakázat úplně, ale aby se začal hodně hlídat.
    Chápu, že se ti od něj nechce. To je samozřejmé, ale napřed se on musí začít chovat tak, jak má. Né ty. V tobě chyba není a ty jsi nic špatného neudělala.

  • Já myslím, že tady už bylo hodně řečeno.
    Můj otec mi hned v pubertě uštědřil skvělou radu - "Když chceš poznat, jaký je tvůj kluk doopravdy, tak ho pořádně opij. Jakmile se chlap napije, ukáže se jeho pravá povaha. A pak si rozmysli, jestli s takovým mužem chceš být, protože ze začátku se snaží každý, ale postupem času se ta povaha bude projevovat ve více a více ohledech." A musím říct, že to opravdu sedí.
    Přítel pije rád, má moc rád pivo, zvládne klidně 12 piv za večer a je jen v náladě. Moc se mi to nelíbí, ale zatím s ním chodím a mluvit mu do toho nebudu. Hlavně taky proto, že on má tu opici opravdu "krásnou", je strašně něžný, milý a příšerně romantický. :) Ale ve svém okolí mám spoustu kamarádů, kteří jsou naopak agresivní, protivní a mně osobně hrozně nepříjemní a vím, že i když jsou takhle fajn, určitě bych je za partnery nechtěla.

    Je jen na tobě, jak se rozhodneš. Zkus si s ním promluvit, ale mně osobně teda víc děsí ta žehlička hozená o zeď a facka, než ten alkohol.... Ale asi vše souvisí se vším. Kdyby mě chlap uhodil, chtěla bych odejít. Kdyby se litoval a už se nic takového neopakovalo, tak bych ale odpustila. I mně bohužel nedávno ujela ruka, ale to jsem pleskla mladšího bratra a byla mi hrozná hanba a vím, že už to nikdy neudělám. Ve vzteku se těžko kontroluje... Ale kdyby se to opakovalo, není to muž pro život. Já bych se ho bála, ztratila k němu důvěru a pocit bezpečí, který je pro mě ve vztahu hodně důležitý, když se k příteli přivinu, je mi hrozně blaze, protože vím, že on je člověk, který by mi nikdy neublížil a který mě bude ochraňovat před celým světem. Tyto, pro mě základní jistoty, bych ve vztahu postrádat nemohla.

    Moc ti držím pěsti!!

  • petulinkaa1312.7.2012 9:31

    Tak od toho uz bych utíkala dávno.Je to alkoholik a s tema byva peklo.Muj manzel se napije maximalne nekde u pratel kdyz jsme tak si da domaci slivovicku a nebo pak pije Jacka Danielse,ale pije a ma klapku,nikde se neozere a je v nalade a pak uz proste nechce a nepije pokazdy,jen kdyz ma chut a tu on na alkohol extra nema,pivko si da taky obcas kdyz nekde jsme,ale ne pokazdy a hlavne sam by kvuli alkoholu nikdy nesel.Ja bych tohle nesnesla,takže pokud uz i na tebe pouzil fyzicky nasili,uz daaavno bych mu rekla ,,SBOHEM"

  • Ahojky nechci ti opravdu radit ale posli ho do haje.Taky jsem mela pritele a ze zacatku to bylo fajn az do jiste doby zacal neskutecne pit jednou me uhodil taky jsem mu odpustila ale byla to chyba otehotnela jsem a on pak zacal pit jeste vic a mlatit me uz to nebyla jen facka ale bylo to peklo honil me kolem baraku hazel po me kameny mela jsem rozbitou hlavu a porad jsem mu odpoustela porad jsem verila ze se zmeni a pak se narodila druha holka a pak treba neprisel ani tri dny domu bylo to strasna jen dorazil a rozrazili se dvere vedela jsem ze bude zle a zase dostanu.Nikomu bych tohle peklo neprala.Vydrzela jsem to 9 let a pak uz me trpelivost dosla ze dne na den jsem si nasla byt a utekla.Mlatil me i pred detma ty se pak baly bylo to strasne.Ted mam uz 3 roky pritele noveho a jsem stasna nepije a je nanas hodny.Deti ho maji radi a ted cekame miminko.Nechci ti opravdu radit ale tohle se nezmeni.Verim ze ho opustit nechces vim zazila jsem si to.Mne taky slyboval jak se zmeni kdyz vystrizlivel ale nikdy se to nestalo.Vim ze ten muj ma novou pritelkyni a nezmenil se doted pokud on sam nebude opravdu chtit se zmenit tak se nezmeni.Vubec ti to nezavidim ja tim prosla 9 let a jsem ted rada ze jsem to skoncila.Mam z toho vztahu krasne dve holcicky a zato jsem stasna toho jedineho nelituji.:-)

  • Nemáš šanci to uhlídt, nejvíc se musí snažit on. Přijde mi, že je mu úplně jedno, jako to od tebe bude mít odezvu, hlavně když se opije a cítí se v tu chvíli fajn. On asi každý chlap se někdy napije, i můj partner, ale ten se tím vytrestá nejvíc sám, protože je mu druhý den strašně špatně a já s jeho mamkou si ho ještě vždycky vychutnáme a nabízíme mu pivo nebo slivovici.
    Pozor na to, že je schopný ženskou lisknout nebo začít házet věci a nepřemýšlí u toho, col by se mohlo stát. Za sebe můžu říct, že tohle by mi chlap udělal pouze jednou a odezva by byla okamžitá - odešla bych. Teď už budeš žít s pocitem neustálého strachu co zase kde vyvede a to není dobře.

  • Ahoj. S jedním takovým žiju. Jak sám přiznává je to víkendový alkoholik. Každý víkend musí na pivo a vždy přijde podnapilý, většinou opilý. Já s ním nechodím, protože máme rodinu a tak se starám o dítě. Před tím jsme chodili spolu a tak jsem ho dokázala krotit. Stále jsem věřila, že když se narodí dítě bude to lepší. Nikdy tomu nevěř. Žije pořád stejně. Jezdí na víkendy pryč, dokonce i na dovolenou odjel bez nás. Samozřejmě jsou všude chlastačky jak to nazývá. Být tebou, utekla bych od něj hodně daleko, vzhledem k tomu jestli tě i uhodil. Jednou také odejdu, ale u mě už to není tak jednoduché. Držím palečky ať najdeš sílu. Nenech se přemlouvat že se to změní, nikdy se to nezmění

  • Ahojky já bych řekla , že jsem v dost podobný situaci. Taky mám přítele od ježíška a bydlíme spolu. Přesně jak píšeš taky se rád napije a nikdy neodmítne. Nemyslím , že je alhokolik ,ale rozhodně k tomu nemá daleko. Nejhorší jsou chvíle když je napitej , je agresivní všechno chce hned řešit atd...Zatím to nedošlo do tak vážný situace jako u tebe , že by mě bil a nebo něčím házel. Ale jedno vim jistě , že kdyby to přišlo tak bych odešla i přes všechny úskosti, který by mě čekali. Je to teď na tobě , ale ty sama musíš posoudit jestli má aspoň nějakou snahu se zlepšit , pokud ne tak by jsis měla najít lepšího přítele.

  • Nemá třeba problémy v práci???Nevyhodili ho nebo tak nějak??? Neléčí si nějaké komplexy......Pokud tě uhodil jednou,uhodí vicekrát a bude se to stupnovat.....nedej Bože,když jednou budete mít děti...zkus si s ním promluvit, zda ho něco netrápí, a pokud ano,. tak alkoholmu problémy nevyřeší.....a pak mu dej to ultimátum, pokudv tom chce pokračovat dále, tak nemá cenu, aby si s ním byla......a bud dostane rozum, nebo ne...

  • rada od bývalé manželky alkoholika a násilníka...........uteč co nejrychleji to jde. Neodpovídej na sms, neber telefony,.....vymaž ho ze svého života, pokud možno ihned. Nenech si zničit život

  • Ahojky , hele v rodině jsme měli něco podobného , manžel sestry začal hodně pít a lhát , a ona když přišel domu navátej , zrovna vařila , snažila se mu vysvětlit že to tak nejde (sestra byla asi měsíc před porodem) , že jsou rodina , že nesmí tak pít ,a on vše scházel z plotny , a ještě k tomu jí dal pár facek.. pak se to opakovalo až po ..no byli spolu tak 3 roky , a sestra odešla ..když nebl opilí , byl hodný , všechno..ale stačilo aby se napil , a sestra schovávala modřiny .. uteč , vyprdni se na byt , cos do toho dala , si zas vem ...a běž , máš na lepšího ...se nezmění , sestry bývalí tvrdil že přestane a nepřestal... pokud si sám nenajde lékařskou pomoc , nevěř

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 531 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist