Operace nosní mandle u 3,5 letého dítěte

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25505 16.3.2011 13:32

Zdravím všechny uživatelky.Tak se otázka pro jednou netýká mě těhotné,ale mého syna.Zítra ho čeká operace nosní mandle.Máte některá dítě,které tím prošlo?Jaké byly komplikace,nebo jestli nebyly žádné?Jak jste spokojeny po této zkušenosti,mívají vaše děti teď nějaké problémy,např.angíny,záněty průdůšek(to mě každý kdo na to vůbec nebyl straší,že nás to po operaci čeká,že je operace nesmysl,že mu tím akorát ublíží)?Nebo máte dítě po operaci méně nemocné?Syn bývá pořád se zelenými rýmami a kašlem.Rýmu měl 14 dní,týden byl ok a pak ji chytil znova a takhle se to s ním táhne od začátku minulého roku.Děkuji za odpovědi.

jen pro doplnění:bratranec a kámoška byly také na operaci s jejich dětmi ve stejném věku a mají klid,prý mají rýmu 2x-3x za rok,tak snad to pomůže i nám

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, tak nás hnali na tuto operaci už ve dvou a půl, ale já jsem o tom nechtěla ani slyšet. Ve třech a půl se to už nedalo, chodil do školky a respektive tam nebyl vůbec. Bylo to děs. Nakonec jsem kývla. Komplikace žádné neměl jen to strašně blbě snášel. Ale mohu Ti říci, že nám to pomohlo hodně. Je to teď rok a od té doby neměl ani jednou antibiotika, občas kašle, rýmy, ale v pohodě. On je navíc alergik astmatik. Nám to pomohlo ohromně.

  • Ahoj,

    jako malé mi nosní mandly brali a stejně jsem záněty průdušek a rýmy a všechno možné měla.
    Přičina je totiž v zahleněných dutinách a zvětšená nosní mandle je jen důsledek. Tvoje dítko potřebuje odhlenit a přestat jíst mouky, mléčné výrobky, sladkosti... jinak ho to stejně čeká dál..
    Jako dítě jsem po tom neměla komplikace žádné až na tu hrůzu z doktorů.

  • Ahoj,
    já byla s dcerkou také trhat nosní mandle pod narkózu.
    Probírání z narkózy mi vhánělo slzy do očí, poněvadž probouzjící děti křičí jedn přes druhé, vydávají zvuky jako zvířata a přímo moje dcera na mě koukala jakoby mě viděla poprvé.Měla nápinky na zvraceníí, otevřela oči a zase usnula, několikrát takhle po sobě....Nebyl to moc pěkný pohled, ale za 2 hodiny už lítala po chodbě, jakoby nic...Operace trvala 15-20 minut, uspíala ji "foukáním do balonku" a na druhý den nás pustili domů. Od té doby není nemocná, jen občas rýma !

  • pokud myslíš úplné vytáhnutí mandlí tak já na ní byla asi v 6 letech kvůli rýmám a podobně. je to úplně v pohodě nemám žádné následky. jen asi týden po operaci ho bude dost bolet v krku že nebude chtí ani mluvit..já jedla jen piškoty v čaji. ale operace je v poho a myslím že by se mu nemělo nic stát.

  • já bych dítě operovat s tímto nedala.. je to můj názor.. ale držím pěsti, ať se brzo zotaví.

  • neteř byla taky na tomto zákroku ale neřekla bych že to pomohlo..byla zdravá tak 3 měsíce, od začátku "školkového" roku byla furt nahromadě a ted dokonce nebyla ve školce 4 měsíce v kuse...takže si myslím že u ní to aspoň nezabralo...ale každý reaguje jinak..

  • Ahoj,
    mně je taky brali jako malé holce, bylo mi asi šest. Nebylo to kvůli nemocem, ale kvůli dýchání, neuměla jsem skoro dýchat nosem, dýchala jsem do té doby jen pusou. Komplikace jsem neměla, jen to bylo asi poprvé, co mě opravdu hodně bolela hlava (fakt, v šesti letech), od té doby na to trpím. Sestřičky tam byly děsné, ale jinak opravdu nic, pak jsem se učila dýchat nosem a co jsem se to naučila, tak mám zase potíže, když mám třeba rýmu, dýchat pusou, to mě strašně štve :-). Je pravda, že v noci občas pořád chrápu, ale rozhodně je to lepší než to bylo před tím šestým rokem. Ono se totiž říká, že ty nosní mandle pak znovu můžou narůst, tak nevím. Ale jsem ráda, že mi to dělali, v krku mě nebolelo, jen jsem byla tři dny v nemocnici a to byl vopruz. Přitom by bohatě stačil den.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 668 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist