Opakování ročníku na vysoké

Otázku položila: Anonymní uživatelka #364724 29.6.2020 18:36

Ahoj, už teď je mi jasné, že mi řeknete, ať se obrátím na studijní oddělení, ale tam se bohužel do pátku nedovolám. Moc prosím o radu.. kvůli velmi tíživé situaci jsem loni musela na VŠ opakovat ročník a letos se mi díky zázračné pandemii nepodařilo udělat 2 předměty. Vzhledem k tomu, že pro postup do dalšího ročníku (třetího) musím mít všechny předměty hotové, pravděpodobně školu nedokončím. Má někdo podobnou zkušenost? Zkoušeli jste požádat školu o nějakou výjimku? Je to vůbec možné? Samozřejmě se zkusím ještě domluvit s pedagogy, ale komunikace jednoho z nich je naprosto katastrofální. Předem děkuji za jakoukoliv cenou radu.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Francy29.6.2020 19:07

    Když vyčerpáš tři pokusy na zk, pak by ti po domluvě měl být umožněn děkanský termín před komisí. Obrať se přímo na děkana. U nás byl myslím maximální počet 2 děkanské termíny, víc nepovolili.

  • eliskao29.6.2020 21:55

    Určitě první info na studijním - u nás bylo také možné po 3 neúsp.pokusech žádat o děkanský termín ze závažných důvodů. Každopádně na studijní ti řeknou možnosti a poradí jak postupovat.

  • Určitě bych komunikovala s vedoucím katedry těch předmětů. Dále bych napsala prorektorovi ci prodekanovi pro studium. Při nejhorším si prodej žádost o prodloužení kontroly studia či komisionalní zkoušky. Komunikuj S vyšším vedením. Neboj se dekan ci rektora. Vylič situaci, klidně přilož komunikaci s učiteli. Klidně i volej do kanceláří...

  • Petrakim30.6.2020 9:25

    Máte na vše tři pokusy + případně přes děkana. Ročník na VŠ se jen tak opakovat nedá - tedy za mě na MU v Brně na pajdáku. Opakovaly se pouze neúspěšně složené předměty z daného semestru (vám se podařilo nesložit vše, že jste opakovala?) a průšvih nastal v momentě, kdy člověk neměl dostatečné množství kreditů pro postup do dalšího ročníku (což možná byl váš případ, a proto jste opakovala ročník?) - zde ale nevím, co přesně pak následovalo. Zkuste se domluvit s vyučujícími daných předmětů. Studijní sice řekne obecný rámec, ale tu známku dává vyučující. Za nimi bych šla prvně.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist