Opakované nemoci dítěte

Otázku položila: A.t.i 5.11.2012 15:42

Ahoj holky, prosím o radu. Syn (3,5) začal v září kašlat. Dle doktorky byl pouze nachlazený, když se ani po týdnu nelepšil spíše zhoršil, tak řekla, že je to zánět průdušek. Dva týdny byl na antibiotikách. Tři dny byl ve školce a znovu lehl. Silný kašel a v podstatě stejné příznaky jako před tím. Tentokrát to byl podle lékařky streptokok a znovu bral dva týdny antibiotika. Tentokrát vydržel ve školce tři týdny. Zase má silný kašel. V noci se začal dusit... Prostě příšerná noc. Když dýchá, tak píská, buble to v něm. Dle lékařky zbytečně plaším, že je jen nachlazený.
Syn nikdy netrpěl na bolest. Už od miminka mi nikdy nebrečel u injekcí, vrtání zubu zvládl bez mrknutí oka, když měl anginu a čepy na mandlích, tak si nikdy nestěžoval na bolest v krku. Tentokrát mi brečí, jak ho to hrozně bolí.
Když jsem se doktorky ptala, jestli je to normální, aby tak často byl nemocný, tak mi odpověděla, co bych chtěla, když začal chodit do školky. Říkala jsem ji, že máme v rodině několik astmatiků (má matka, můj dědeček, i já měla dýchací potíže), tak mám o něj prostě strach, že už se mi ty jeho neustálé kašle nelíbí. Tak na mě koukala skoro jak na hysterku.
Co myslíte, je postup lékařky správný a já zbytečně šílím, nebo bych měla žádat vyšetření odborníky?

Všem moc děkuji za odpovědi. Zkusím to s doktorkou ještě jednou probrat, jestli by syna neposlala na nějaké odborné vyšetření. Třeba to půjde po dobrném. :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, být Tebou, obrátím se co nejdřív na alergologa-imunologa. Jestli máte astma v rodině, pravděpodobnost, že syn bude také, je bohužel vyšší. Zatím bych mu koupila dětský sirup Imunoglukan na posílení imunity, tím nic nezkazíš. Na noc zkus dětský Sinecod proti kašli, ten mému synkovi (2,5) docela zabírá a na spaní polštář navíc. Držím palce, ať to co nejdříve vyřešíte. ;-)

  • Ahojky, ja bych malého vzala k jiné lekařce, protože to mi nepřijde zrovna moc profesionální chování, už jenom proto, že máte v rodině tolik astmatiku, měla by to vyšetřit podrobněji, rozhodně zajdete za jiným lekařem.

  • Ahoj ,

    tak takhle jsme přesně byli mi s dcerou minulý rok, do té doby než jsem se objednala k alergologovi a zjistilo se astma , máme teď před sebou první zimu a jsem zvědava jak to dopadne.

    určitě navštivte Alergologii a domluvte se na konzultaci, myslim že to hodně vyřeší :-)

  • přijde mi to na první rok ve školce celkem normální. Mám matku učitelku ve školce a říkala, že zvlášť ty malé nově příchozí děti byly nemocné neustále, než se jim posílila imunita a že ve školce pořád někdo z nich kašlal, měl rýmu a ostatní to pochytali. Stejně tak byli pořád na hromadě i začínající učitelé.
    Já sama teď už tři týdny mám nějaké nachlazení či co u syna, výsledky stěrů, krve i moči má v normě, ale rozhodně v pořádku není a nemůžeme přijít na to, co mu to je. Myslím, že není zase až takový problém doktorce říct své obavy a zkonzultovat s ní to možné astma. Kamarádka zjistila, že měla celý rok kašel proto, že měla doma nějakou aromatickou svíčku a ta jí to vyvolávala, jak vystavené svíčky rozdala, má klid a dýchá zase normálně a bez kašle. Ono to může být i něco takového, kolikrát stačí jen zvlhčit vzduch a je to už taky o něčem jiném.

  • aker5.11.2012 20:59

    no jestli to v něm píská, tak bych asi nebyla moc klidná..ale zase moc neplašila..přeci jenom pak člověk vypadá jak hysterka a to doktoři nějak nemaj rádi...obzvlášť jestli to asthma máte v rodině...zkusila bych alergologii....a ten kašel vždy uplně přejde, a pak se znovu objeví? Nebo tak nějak stále setrvává ale je mírnější? mě takhle na střední doktorka léčila též kašel...měla jsem ho třičtvrtě roku...fakt príma věc...z kašle jsem zvracela a byla jsem vyčerpaná..ale moc jí to nebralo..tak jsem si zašla na plicní, a pak i na alergologii...tam mi už možná i napsala doporučení..dostala jsem prášky na athma a za pár dní či týdnů neblo co řešit...dalo mi zabrat naučit se to správně aplikovat :-D sliznice se zklidnila, prášky se vysadily a mám pokoj....jinak spirometrie mi vyšla nadmíru dobře..takže asthma to nebylo...jestli se ti zdraví tvého dítěte nelíbí, tak zajděte na nějaký testy.. :-)doktoři jsou někdy fakt děsný..pamatuju si že se mnou šla mamka prosit o Kodein aspoň na noc..aby se mohl zbytek rdiny vyspat....(já už spala jak špalek, protože jsem byla grogy :-D ) a měla spoustu řečí a nechtěla mi ho dát, a ani nedala...hold člověk musí občas zabojovat...ale nechápu proč..je to jejich práce léčit :-!

  • když jsem byla malá,tak jsem měla taky pořád nějaké kašlíky,bolesti hlavy atd.Doktorka mě pořád říkala,že jsem simulant a teď je mi 24 mám astma na krku a migrény.To chce jediné - vyměnit doktorku.Doktoři tady mají být pro nás a ne my pro ně.Státu platíme takové vysoké částky za zdravotní péči,tak ať se laskavě o nás pořádně postará

  • Měli jsme loni to samé. Během půl roka měla dcera 4x antibiotika, to všechno poté, co začala chodit do školky. Už jí hrozilo, že ji vyloučí z kolektivu. Imunologie v pořádku. Zaplaťpánbu začalo pak jako a byl klid. Pro nové děti ve školkách je to tak nějak "normální". Někdo to ustojí lépe, někdo hůř. S vaší rodinnou anamnézou rozhodně nic konzultací na alergologii a kontrolními odběry krve nezkazíte. Kdyby vám doktorka doporučení nechtěla napsat, zkuste to obráceně. Na alergu se domluvte, třeba po telefonu, řekněte, jak se věci mají a k vaší doktorce už běžte s hotovou věcí, že už jste objednaní atd. Přeji hodně štěstí a pevné nervy.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist